REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 

Mažiausiai 80 žmonių buvo paskelbti dingusiais po to, kai naftos produktus vežantis traukinys, kuriame veikiausiai nebuvo mašinisto, nulėkė ir sprogo Kanados miestelyje Lak Megantike, sukeldamas gaisrą, kuris sunaikino dešimtis pastatų, šeštadienį pranešė vienas įvykio vietoje esantis ugniagesys.

REKLAMA
REKLAMA

 

Ši avarija, per kurią pliūptelėjo įspūdingo dydžio ugnies kamuolys, įvyko Kvebeko miestelyje, esančiame už maždaug 250 kilometrų į rytus nuo Monrealio. Dėl šios nelaimės 2 tūkst. žmonių buvo priversti palikti savo namus.

REKLAMA

Pareigūnai anksčiau buvo patvirtinę, kad žuvo vienas žmogus, tačiau tikėtina, kad aukų daugės. Sekmadienį paryčiais bus pradėta žuvusiųjų paieška.

Vienas ugniagesys, pageidavęs neviešinti jo vardo, tvirtino, kad viename bare, kurį prarijo liepsnos, buvo bent 50 žmonių.

"Ten nieko neliko", - jis sakė naujienų agentūrai AFP.

Incidento liudininkai pasakojo, kad įvyko bent šeši sprogimai, kai traukinys nulėkė nuo bėgių šeštadienį apie 1 val. 20 min. vietos (8 val. 20 min. Lietuvos) laiku Lak Megantike - vaizdingame kurortiniame miestelyje netoli sienos su JAV Meino valstija, turinčiame apie 6 000 gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA

Kvebeko provincijos policijos atstovas Michelis Brunet (Mišelis Briunė) šeštadienio vakarą sakė, kad oficialiai patvirtinta tik vieno žmogau žūtis, tačiau pridūrė: "Numatome, kad aukų bus daugiau."

Kanados radijas anksčiau pranešė, kad Lak Megantike, kur praėjus 20 valandų po traukinio avarijos tebesiautėjo liepsnos, 60 žmonių laikomi dingusiais.

Šios avarijos priežastis dar nežinoma, bet geležinkelio bendrovės "Montreal, Maine & Atlantic Railway" atstovas Christophe'as Journet (Kristofas Žurnė) sakė AFP, jog tas traukinys buvo sustabdytas kaimyniniame Nanro miestelyje, esančiame už maždaug 13 kilometrų nuo Lak Megantiko, kur turėjo būti pasikeisti mašinistų pamaina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Ch.Journet, dėl nežinomos priežasties traukinys "pradėjo judėti, leisdamasis nuo šlaito Lak Megantiko link", nors buvo įjungti sąstato stabdžiai.

Dėl to "traukinyje nebuvo nei vieno vairuojančio", kai sąstatas nulėkė nuo bėgių.

Grupė Kanados susisiekimo saugumo agentūros ekspertų skubiai išvyko į nelaimės vietą aiškintis jos priežasčių.

Incidento liudininkė Nancy Cameron (Nensi Kameron) viename socialiniame tinkle paskelbė nuotrauką, kurioje matomas vienas iš to sąstato lokomotyvų, liepsnojantis netoli Nanto.

Kiti liudininkai buvo Lak Megantike, kur sąstato cisternos nusirito nuo bėgių.

"Kai išėjom iš baro, pamatėme vagonus, visu greičiu riedančius į miestelio centrą", - Kanados radijui pasakojo Yvon Rosa (Ivon Roza).

REKLAMA

"Išgirdome sprogimus; ugnis buvo visur. Mes nubėgome prie vandens", - pridūrė ji.

Kanados premjeras Stephenas Harperis (Stivenas Harperis) pareiškė skiriantis tai bendruomenei savo "mintis ir maldas", taip pat sakė, kad federalinė vyriausybė pasiruošusi suteikti pagalbą.

"Montreal, Maine & Atlantic Railways" traukinį sudarė penki lokomotyvai ir 77 vagonai. Šis sąstatas gabeno naftą iš Šiaurės Dakotos, nurodė bendrovės viceprezidentas rinkodaros reikalams Joe McGonigle'as (Džo Makgoniglas).

Tačiau Kvebeko pareigūnai teigė, kad sąstate buvo 72 cisternos, kiekviena vežanti po 100 tonų naftos.

REKLAMA

"Apie 10 vagonų buvo apsaugotos ir atskirtos nuo traukinio", - sakoma Kvebeko nepaprastųjų padėčių agentūros pranešime.

"Montreal, Maine & Atlantic" valdo daugiau nei 800 kilometrų ilgio geležinkelių tinklą Kvebeko ir Niu Bransviko provincijose, taip pat kaimyninėse JAV valstijose - Meine ir Vermonte.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų