REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kernavėje smalsuolius traukė riterių kovų turnyras

Kovų akimirkos – nuotraukų galerijoje

Nors sinoptikai pranašavo karštą ir saulėtą savaitgalį, tai anaiptol neatbaidė lietuvių nuo kelionių. Šeštadienį nuo pat ryto istorijos mylėtojai, archeologijos entuziastai ir visi norintys nuotaikingai praleisti dieną gamtoje plūdo į Kernavę. Čia net kelis tūkstančius lankytojų iš Lietuvos ir užsienio sukvietė jau XIV tarptautinis eksperimentinės archeologijos festivalis „Gyvosios archeologijos dienos Kernavėje“.

REKLAMA
REKLAMA

Be daugybės įvairių pramogų ir atrakcijų, renginio svečiams buvo demonstruojamos parodomosios riterių kovos, kurias rengė entuziastų klubai iš Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos.

REKLAMA

Minias žiūrovų sutraukė teatralizuoti pasirodymai, kurių metu autentiška apranga vilkintis kovotojai rungėsi kovos lauke dėl stipriausiojo titulo. Šios kovos vyko gerokai po vidurdienio ir tuo metu saulė buvo itin kaitri, o riterių apranga vilkintys entuziastai turėjo pakelti ne tik kartį, bet ir keliolika kilogramų sveriančius šarvus ir ginklus, žiūrovų pasirodymas tikrai nenuvylė.

Prie teatralizuotus pasirodymus, klubų atstovai pasakojo žiūrovams apie riterių aprangos specifiką, kovos taktikas ir taisykles, o kovotojams prijaučiantys renginio svečiai buvo kviečiami nusifotografuoti su šarvais vilkinčiais riteriais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų