REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT radijas, LRT.lt

Premjeras Algirdas Butkevičius, sveikindamas žmones su Mindaugo karūnavimo (Valstybės) diena, sako, kad Lietuva tvirtėja, yra girdima ir vertinama, o šiemet pirmą kartą imasi vadovauti Europos Sąjungai.

Pasak A. Butkevičiaus, Lietuva drauge su kitomis šalimis ieškos visam kontinentui priimtinų sprendimų, kartu kurs saugią, tvarią ir veržlią Europą bei šalies gerovę.

„Tai šventė, kuri mums primena didingą Lietuvos istoriją, ilgaamžes valstybingumo puoselėjimo, jo tvirtinimo tradicijas. Juk Mindaugo karūnavimas anuomet reiškė ir Lietuvos valstybės pripažinimą Europoje. Manau, kad per šimtmečių negandas mes nepaklydome ir šiandien garbingai tęsiame išmintingojo karaliaus pradėtus valstybės tvėrimo ir stiprinimo darbus.

Lietuva tvirtėja, valstybė girdima ir vertinama. Tai ne proginiai skambūs žodžiai, o realybė. Šiemet pirmą kartą imamės vadovauti Europos Sąjungai. Tai darysime atsakingai ir išmintingai – drauge su kitomis šalimis ieškosime visam kontinentui priimtinų sprendimų, kartu kursime saugią, tvarią ir veržlią Europą, kursime Lietuvos gerovę“, – sveikinimo kalboje cituojamas A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas taip pat sako, kad simboliška, jog šiemet Valstybės diena sutampa su pirmininkavimo Bendrijai pradžia. V. Gedvilas kviečia visus žmones savo aktyvia veikla, darbu ir pasiekimais prisidėti kuriant vieningą, atvirą bei modernią Europą, išsaugant savo šalies vertybes ir išskirtinumą.

Oficialiosios Valstybės dienos iškilmės šįryt prasidės Prezidentūroje valstybės apdovanojimų įteikimo ceremonija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų