REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trejos rungtynės. Tiek liko sužaisti "SMScredit.lt A lygoje" prieš vasaros atostogas, kurios truks iki rugpjūčio pradžios. Komandos, kurios nežaidžia Europoje, po šio savaitgalio keliauja ilsėtis, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Gargždų "Banga" - Alytaus "Dainava". Liepos 6 dieną 19 val. Gargždai, miesto stadionas. Iki šiol čempionate - 0:3, 4:1. Sezono įvykiai rodo, kad prognozuoti šių komandų tarpusavio rungtynių baigtį - keblus reikalas. Abi iki šiol vykusios dvikovos baigėsi triuškinamais rezultatais, tačiau sykį laimėjo Dzūkijos, o kitą - pajūrio komanda.

REKLAMA

Vertinant žaidėjų judėjimą vasarą, sudėties stabilumą galima vertinti kaip "Bangos" kozirį. Alytuje kol kas daugiau kraujo nuteka nei yra įpumpuojama į komandos venas: "Dainava" atsisveikino su vartininku Aurimu Dubicku, saugais Modestu Atmanavičiumi, Claude'u Maka, puolėjais Luku Baranausku, Soumaila Keita, o juos kol kas pakeitė tik saugas Tomas Sendžikas.

Gargždiškiams teks verstis be diskvalifikuoto gruzino Važos Bedoidzės, bet šis futbolininkas šiemet nėra kertinis akmuo, lemiantis "Bangos" sėkmę. Kadangi rungtynės vyks Valstybės dieną, o 21 valandą startuos jau tradicinė akcija, kai kiekvienas lietuvis, kad ir kur jis būtų, gieda "Tautišką giesmę", "Banga" ragina žiūrovus likti stadione ir po rungtynių kartu sugiedoti nacionalinį himną. Tad jei ketini būti stadione, pasikartok Vinco Kudirkos sukurtą tekstą ir dar kartą pajusk tautos vienybę.

REKLAMA
REKLAMA

"Šiauliai" - Vilniaus "Žalgiris". Liepos 7 dieną 18 val. Šiauliai, miesto savivaldybės stadionas. Iki šiol čempionate - 0:1, 1:1. Žais komandos, esančios priešinguose sėkmės poliuose. "Žalgirio" futbolininkai "SMScredit.lt A lygoje" iškovojo jau septynias pergales iš eilės, "Šiauliai" per penkias pastarąsias dvikovas nepelnė nė taško.

Šiauliečiams ir vėl teks verstis su jaunimu, kuris apšaudomas nuo tada, kai komandą paliko penki pagrindiniai futbolininkai. Kiti svarbūs žaidėjai - vartininkas Paulius Pocius, legionieriai iš Kroatijos Filipas Žderičius ir Niko Tokičius - vis dar tramuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet Saulės miesto komanda "Žalgiriui" šį sezoną yra vienas neparankiausių varžovų - antrajame čempionato rate tik šiauliečiams pavyko atimti taškų iš lyderio, o LFF taurės turnyro finale "Žalgiris" palaužė "Šiaulius" po dramatiškos 11 metrų baudinių serijos.

Dar vienas vilties šiaudas Tomo Kančelskio treniruojamai komandai - sostinės futbolininkų treneris Marekas Zubas gali spręsti savas užduotis prieš kelionę į Airiją ir atsakomąsias Europos lygos atrankos rungtynes su Dublino "St.Patrick's". Šiauliuose Vilniaus komandos lyderių jėgos gali būti tausojamos. Kitaip - į aikštę "Žalgiris" gali leisti ir eksperimentinę sudėtį.

REKLAMA

Panevėžio "Ekranas" - Pakruojo "Kruoja". Liepos 7 dieną 20 val. Panevėžys, "Aukštaitijos" stadionas. Iki šiol čempionate - 6:2, 1:0.

Praėjusiame "SMScredit.lt A lygos" pirmenybių ture "Ekranas" nerungtyniavo, bet laiko veltui neleido. Panevėžiečiai sužaidė Daugpilyje sužaidė kontrolines rungtynes su Latvijos čempione "Daugava". Dvikova baigėsi be įvarčių.

Sekmadienį šalies čempionų komandoje turėtų debiutuoti du naujokai iš Serbijos - saugas Marko Vučetičius ir puolėjas Dejanas Djeničius. Abiem komandoms, žaidžiant "SMScredit.lt A lygos" rungtynes, mintyje tenka laikyti žodį "Europa", bet varžovų situacija šiek tiek skirtinga.

"Kruoja" jau kitą ketvirtadienį žais atsakomąsias Europos lygos atrankos rungtynes Minske su "Dinamo", o "Ekranas" UEFA čempionų lygos atrankos varžybose startuos tik liepos 16-ąją.

Nerijus Kesminas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų