REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ypač saugomose Jakutijos gamtinėse teritorijose dega 2,5 tūkstančio hektarų miško. Apie tai praneša Jakutijos (Sachos) respublikos Gamtos apsaugos ministerija savo svetainėje.

REKLAMA
REKLAMA

„Nuo pavojingo gaisro atžvilgiu 2013 metų sezono pradžios ypač saugomose respublikos gamtinėse teritorijose kilo 12 miško gaisrų 8 municipaliniuose rajonuose. 9 miško gaisrai bendrame 2203 ha plote užgesinti. Šiuo metu įsiplieskę trys miškų gaisrai: išteklių rezervatų teritorijoje „Kempendiaj“ ir „Bordon“ Suntarsko rajone ir „Bes-Kiuel“ Gornyj rajone. Ugnis išplitusi 2500 ha plote. Į kovą su miškų gaisrais stojo Jakutijos (Sachos) respublikos Gamtos apsaugos ministerijos darbuotojai drauge su mobilizuotais gyventojais. Situacija šiuose rezervatuose nepaprastai sudėtinga. Padėtį komplikuoja tai, kad gaisro židiniai sunkiai pasiekiami ir seniai nebuvo lietaus“, - sakoma šios žinybos pranešime.

Taip pat teigiama, kad ryšium su sudėtinga situacija Jakutijos (Sachos) respublikos Gamtos apsaugos ministerija laikinai draudžia piliečiams būti ypač saugomose respublikos gamtinėse teritorijose.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų