REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Du N. Venckienės paieškos mėnesiai – jokių žinių

Prokurorė: manau, kad surasime – ne adata šieno kupetoje. Juk dingo ir ji, ir vaikas

 Teisėsaugos pareigūnams per du mėnesius, kai buvo paskelbta paieška, nepavyko aptikti Seimo narės Neringos Venckienės buvimo vietos.

Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorė Nina Raugienė ketvirtadienį BNS sakė, kad prokuratūra išsiuntė tarptautinius pagalbos prašymus į užsienio valstybes – taip siekiama gauti informaciją apie ieškomos Seimo narės N. Venckienės buvimo vietą. Į kokias valstybes jie išsiųsti, neatskleidžiama. Atsakymai į šiuos prašymus dar negauti.

„Surinkome informaciją ir paprašėme užsienio valstybių tą informaciją patikrinti“, – BNS sakė N. Raugienė.

Prokuratūra buvo davusi pavedimus policijai apklausti konkrečius liudytojus, kad būtų galima nustatyti N.Venckienės buvimo vietą. Prokurorė N. Raugienė sakė, kad šios apklausos buvo įvykdytos, jos davė rezultatų.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad surasime – ne adata šieno kupetoje. Juk dingo ir ji, ir vaikas“, – mano prokurorė.

Parlamentarės N.Venckienės paieška paskelbta gegužės 9 dieną. Nustatyti, kur tiksliai yra „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnė, prokurorai įpareigojo policiją.

REKLAMA

Šiaulių apygardos prokuratūra siekia N. Venckienę apklausti. Prokurorai pernai spalį N. Venckienei pareiškė įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Įtariama, kad ji prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo „Drąsos kelio“ partijos frakcijos narys Valdas Vasiliauskas žiniasklaidai yra sakęs, kad N. Venckienė savo padėjėjams elektroninius laiškus rašo iš JAV.

„Balandžio 16 dieną pirmas laiškas gautas iš JAV, ji pasveikino savo padėjėją su gimimo diena ir kartu pateikė prašymą (dėl įstatymų projektų registravimo – BNS). Akivaizdu, kad laiškas atėjo iš JAV, iš kažkurios JAV interneto kavinės“, – yra sakęs V. Vasiliauskas.

Anot jo, iš kur siųstas laiškas, N. Venckienės bendražygiai išsiaiškino remdamiesi vadinamuoju IP adresu. Tai kompiuterio identifikatorius IP tinkluose.

Be to, pasak V. Vasiliausko, tik N. Venckienė galėjo žinoti, kur padėti jos nurodyti dokumentai ir tikslią padėjėjos gimimo datą.

Seimas balandžio pradžioje panaikino parlamentarės teisinę neliečiamybę. Svarstant šį klausimą N. Venckienė Seime nebepasirodė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų