REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos Seimo pirmininkui Vydui Gedvilui paskelbus apie parlamento sesijos pabaigą ir pasveikinus visus Lietuvai pradedant pirmininkauti Europos Sąjungos (ES) Tarybai, skambėjo du himnai – Lietuvos Respublikos ir Europos Sąjungos.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos himnas buvo giedamas, o ES nacionalinė giesmė skambėjo be žodžių. Paklaustas apie ta,i Seimo vicepirmininkas, Darbo partijos (leiboristų) lyderis Vytautas Gapšys tik gūžtelėjo pečiais: „Nemokam ir negiedam.“

REKLAMA

Didžiausios opozicinės partijos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Jurgis Razma portalui balsas.lt taip pat prisipažino ES himno žodžių nemokąs. Kartu jis pabrėžė, kad proginis žodžių padalijimas ir giedojimas vien pirmininkavimo proga būtų atrodęs nenatūraliai.

„Pagal mūsų Konstituciją, Statutą ir reglamentavimą sesijos pabaigoje giedamas nacionalinis himnas. Galimybės tai kaip nors pakeisti mes nesvarstėme. Jei būtų manyta, kad yra toks poreikis, techniškai nebūtų kilusi bėda išdalyti žodžius visiems ir demonstratyviai pagiedoti, bet tai turbūt būtų buvę nenatūralu“, – sakė J. Razma.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų Sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis teigė giedojęs tik tą posmą, kurį moka. Tiek jis, tiek TS-LKD atstovas Julius Dautartas teigė, kad svarbiausia yra žinoti Ludwigo van Beethoveno melodiją.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas irgi pripažino himno žodžių nežinąs, bet pridūrė, kad negiedojo ir kitų ES šalių atstovai buvę salėje.

Europos himnas. Europos Sąjungos himnas – 1972 metais Tarybos patvirtinti trys Ludwigo van Beethoveno Devintosios simfonijos finalo aranžuotės fortepijonui, pučiamųjų orkestrui ir simfoniniam orkestrui. Aranžuotės autorius – Herbertas von Karajanas. Žodžiai – Johanno Schillerio „Odė džiaugsmui“.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų