REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praeitoje dalyje aprašėme reikmenis kūdikio priežiūrai, tarp jų vaikiškus vežimėlius, automobilių kėdutes, lopšius bei lovytes. Šioje dalyje aptarsime vystyklų ketiimo ir maitinimo reikmenis.

REKLAMA
REKLAMA

 

Vystyklų keitimo ir maitinimo reikmenys

Iš mažesnių naujagimiams prižiūrėti reikalingų reikmenų jums reikės klijuote aptraukto nedidelio pervystymo čiužinio ir plastikinio puodo arba dėžės su dangčiu, į kurį būtų galima mesti panaudotas vienkartines sauskelnes arba skalbimui skirtus vystyklus.

REKLAMA

Panaudotos sauskelnės laikomos uždarame inde tol, kol galėsite jas išmesti į konteinerį. Toks indas nėra būtinas, bet taip rečiau reikės nešti šiukšles ir šiukšliadėžės ir išvengsite nemalonaus kvapo. Kūdikiui skirtoje vonelėje jums bus patoiau ir lengviau maudyti naujagimį. Taip apsaugosite savo nugarą ir mažiau nervinsitės prausdama mažą slidų kūdikį.

Jeigu jūs ketinate naudoti mažiau aplinką teršiančius vystyklus, o ne sauskelnes, jums teks nusipirkti ne mažiau kaip 30 vystyklų, nes juos keisti teks apie 10 kartų per parą. Taip pat reikės plastikinių kelnaičių, segtukų ir įdėklų vystyklams.

REKLAMA
REKLAMA

Vystyklai kainuos mažiau negu sauskelnės, tačiau juos pati turėsite skalbti (reikalinga gero skalbimo ir džiovinimo mašina) arba pirksite specializuotos skalbyklos paslaugas (tada viskas kainuos beveik tiek pat, kiek naudojant sauskelnes).

Šiuolaikiški daugkartiniai vystyklai labai lengvai skalbiami ir labiau tinka kūdikiams negu kilpiniai vystyklai. Vystyklų galima nusipirkti įvairių dydžių, tačiau kūdikiui reikėtų užmauti plastikines kelnaites, kad šlapimas ir išmatos nesuteptų kitų drabužėlių.

 

Maitinimo reikmenys

Jeigu nuo pat gimimo ketinate naujagimį maitinti iš buteliuko, jums jų reikės ne mažiau kaip šešių, nes per dieną jį teks maitinti septynis arba aštuonis kartus. Jeigu ketinate naujagimį maitinti krūtimi, pakaks nusipirkti du arba tris buteliukus, kad, esant būtinybei galėtumėte pamaitinti kūdikį iš buteliuko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinokite, kad kūdikius iš buteliuko galima maitinti savo nutrauktu pienu arba pieno mišiniu, todėl tam irgi reikia pasiruošti. Nusipirkite žindukų su nedidele angele, nes kitaip naujagimis nespės ryti pieno ar mišinio.

Kol kūdikiui sueis šeši mėnesiai, buteliukus reikės sterilizuoti. Tai daryti galima keliais būdais:

- Sterilizavimo inde, į kurį pilama vandens ir dedama kietos sterilizuojamosios medžiagos tabletė arba sterilizuojamojo skysčio. Buteliukai ir žindukai mirkomi kelias vanadas.

- Elektriniai arba mikrobangų garintuvai, kuriuose buteliukai ir žindukai sterilizuojami kelias minutes vandens garais. Dažniausiai sterilizavimo įranga parduodama kartu su buteliukais.

 

Šis straipsnių ciklas buvo paremtas Leslė Regan (Lesley Regan) knyga "Nėščiosios knyga kiekvienai dienai", kurią išleido "Alma Littera" leidykla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų