REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį, liepos 4 d. 15 val. Klaipėdos teritorinės darbo biržos Palangos skyriuje atidaromas papildomas Jaunimo darbo centras, aptarnausiantis darbo ieškančius ir profesinę karjerą planuojančius jaunus asmenis iki 29 metų amžiaus bei darbdavius, siekiančius įdarbinti jaunimą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Klaipėdos teritorinės darbo biržos direktoriaus Mindaugo Skritulsko, svarbiausieji Jaunimo darbo centro skyriaus uždaviniai yra didinti jaunimo užimtumą ir socialinę integraciją, užtikrinti darbo rinkos paslaugų teikimą jauniems asmenims ir juos siekiantiems įdarbinti darbdaviams, naudojant kūrybiškas, inovatyvias ir tikslinėms jaunimo grupėms veiksmingas strategijas, metodus ir priemones. „Jaunimo darbo centro skyriuje dirbs iniciatyvūs darbuotojai, kurie taikys inovatyvius darbo metodus, aktyviai bendradarbiaus su socialiniais partneriais siekiant didinti užimtumo paslaugų prieinamumą jaunimui. Paslaugų jaunimui ypač trūksta mažesniuose miesteliuose, todėl Klaipėdos teritorinė darbo birža yra pasirengusi užpildyti šią tuščią nišą - naujas jaunimo darbo centras Palangoje padės jaunuoliams priimti sprendimus, siekiant užimtumo, stiprins motyvaciją profesijai įgyti ir įsidarbinti, lavins darbo paieškos įgūdžius“, - sakė M. Skritulskas.

REKLAMA

Dažniausiai darbdaviai jaunimą įdarbina vasarą, atostogų metu. Jie teigia, kad jaunimas pasižymi sąžiningumu, darbštumu, energingumu. Norėdami įdarbinti jaunimą sezoniniam darbui, kreipiasi prekybos centrai, kavinės, restoranai, žurnalų redakcijos. Dažniausiai ieškoma spaudos bei lankstinukų platintojų, kurjerių, spaudos rūšiuotojų, prekybos centruose - darbininkų etiketėms klijuoti, pagalbinių darbininkų vežimėliams surinkti, darbuotojų prekėms pristatyti (reklamuoti) restoranuose, kavinėse - padavėjų, indų plovėjų, virtuvės pagalbinių darbininkų. Jaunimui siūloma dirbti aplinkos tvarkymo darbininkais, uogų rinkėjais, prekiauti ledais.

REKLAMA
REKLAMA

„Jaunystė - ne kliūtis, o galimybės, todėl jaunimo darbo centro darbuotojų užduotis - skatinti jaunuolių tikėjimą ir pasitikėjimą savimi. Sprendžiant jaunimo nedarbo problemas, svarbu ne kurti begales projektų ir strategijų, bet daryti realius darbus, todėl Palangos Jaunimo darbo centras dirbs entuziastingai, bendradarbiaujant su kitomis su jaunimu dirbančiomis institucijomis ir įstaigomis. Jaunimo darbo centras pritrauks kuo daugiau Palangos jaunimo ir suteiks jam kuo išsamesnę ir platesnę informaciją, susijusią su profesijos pasirinkimu ir įgijimu, darbinės veiklos pradžia, padėtimi darbo rinkoje, padės sėkmingai joje konkuruoti“, - kalbėjo M. Skritulskas.

ES Jaunimo politikos strategijoje 2010-2018 teigiama, kad "Jaunimas - ne sunki atsakomybė, o svarbus visuomenės išteklius, kurį pasitelkus galima pasiekti aukštesnių socialinių tikslų". Jaunimo darbo centrų darbuotojai yra pasiruošę padėti jaunimui ugdyti gebėjimus, reikalingus konkuruoti darbo rinkoje ir motyvuoti juos būti atkakliais siekiant savo karjeros tikslų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų