REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanijos „IHS iSuppli“ specialistai išsiaiškino, jog suomių kompanija „Nokia“ gali gauti normalų pelną, pardavinėdama modelį „Nokia 105“ už 20 dolerių be jokių subsidijų. Modelis skirtas besivystančioms šalims, jis turi spalvotą ekraną ir LED žibintuvėlį, taip pat FM radijo imtuvą, o baterija laukimo režimu gali veikti iki 35 dienų.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi ekspertai iš IHS teigia, jog „Nokia 105“ komplektuojančių dalių savikaina, įskaitant ir surinkimą, suomių mobilių įrenginių gamintojai kainuoja 14,20 dolerių. Kaip visuomet, panaši skaičiavimo metodika nenumato išlaidų kūrimui, licencijavimui, reklamai ir kitiems aspektams. Vis tik 29 % pelno marža palieka tam tikros manevro laisvės, kad būtų padengtos nenumatytos išlaidos.

REKLAMA

Teigiama, kad prieš aštuonerius metus pasiūlytas mobilusis telefonas „Nokia 1110“ su panašiu funkcionalumu vartotojams atsieidavo tris kartus brangiau. Šis pavyzdys aiškiai rodo, jog komplektuojančių dalių savikainos mažėjimas ir atitinkama komponentų integracija leidžia mobilius įrenginius smarkiai atpiginti, o tai tik į naudą galutiniam vartotojui.

Reikia pabrėžti, jog 2012 metais „Nokia“ telefonų asortimente modeliai su titulu „išmanusis“ užėmė vos 10 %, tuo tarpu kitą dalį sudarė „paprasti“ arba nelabai mobilūs telefonai. Nors suomių gamintojo ketinimai išmaniųjų telefonų rinkoje labai rimti, o jų dalis bendrovės asortimente didėja, tačiau ir trauktis iš paprastų telefonų segmento ji neketina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų