REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didieji susitikimai Šilutę aplenks

Saulius SODONIS

Kaip žinia, nuo liepos pradžios Lietuva pradeda pirmininkauti Europos Sąjungos Taryboje. Tai atsakingas ir sudėtingas darbas, kuriam mūsų šalies diplomatai, politikai ir pareigūnai labai atsakingai ruošiasi. Daug įvairių susitikimų, dalykinių pokalbių vyks ir mūsų šalyje. Todėl buvo įdomu sužinoti, ar pajus tai Šilutė bei šio krašto žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Ypatingai kruopštus pasirengimas

Žiniasklaidos priemonės skelbia, kad Vilnius šiam pirmininkavimui rengiasi labai atsakingai: remontuojamos gatvės, rengiamos salės įvairaus lygio susitikimams, kuriose bus sprendžiamos visai Europos Sąjungai svarbios problemos. Kas pusmetį besikeičiantis šalių pirmininkavimas Europos Sąjungos Taryboje – puiki galimybė atkreipti dėmesį į šaliai aktualias problemas.

REKLAMA

Tačiau skirtingų šalių įvairaus lygio pareigūnai, politikai ar net aukščiausio lygio šalių vadovai ne tik dirbs, bet ir ilsėsis. Tuo metu bus galimybė parodyti mūsų šalį. Ar tokias akimirkas pajus Šilutės bei pamario gyventojai buvo įdomu sužinoti iš šio pusmečio rengėjų, Užsienio reikalų ministerijos pareigūnų (URM). Šios ministerijos Informacijos ir viešųjų ryšių departamento Visuomenės informavimo skyriaus darbuotojai sakė tai, ko ir buvo galima tikėtis – nei dalykinių, nei pažintinių oficialių susitikimų mūsuose ateinantį pusmetį nevyks.

REKLAMA
REKLAMA

Šilutė, kaip ir didžioji dalis kitų rajonų, į planus neįtraukta

Minėto URM atstovai informavo, kad Lietuvoje vyksiantys susitikimai yra skirstomi į aukščiausio lygio susitikimus, ekspertinio lygio susitikimus, parlamentinius renginius ir socialinių partnerių rengiamus susitikimus.

Aukščiausio lygio susitikimai tai – susitikimai, kuriuose dalyvauja ministrai, valstybių vadovai, aukščiausi ES pareigūnai. Aukščiausio lygmens susitikimai (ministrų ir valstybių vadovų), kurių numatyta surengti per 20, vyks tik Vilniuje – trijose vietose: Nacionalinėje dailės galerijoje, parodų ir konferencijų centre „Litexpo“ bei Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų rūmuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ekspertiniai susitikimai – ES šalių tarnybų, departamentų vadovų, vyriausiųjų pareigūnų susitikimai, ES institucijų darbo grupių posėdžiai ir įvairios konferencijos. Tokių susitikimų bus surengta apie 160. Jie vyks ne tik Vilniuje, bet ir kituose Lietuvos miestuose – Kaune, Klaipėdoje, Druskininkuose, Trakuose.

Parlamentiniai renginiai tai – Lietuvos Seimo organizuojami renginiai, kuriuose dažniausiai dalyvauja ES šalių parlamentų atstovai.

Socialinių partnerių rengiami susitikimai tai – susitikimai, kuriuos rengia nevyriausybinių ir visuomeninių organizacijų, mokslo, verslo, kultūros sričių atstovai. Tokių susitikimų bus surengta daugiau nei 70. Jie vyks ne tik Vilniuje, bet ir kituose Lietuvos miestuose bei miesteliuose – Kaune, Klaipėdoje, Marijampolėje, Alytuje, Trakuose, Anupriškėse.

REKLAMA

2013 m. liepos 12–14 dienomis Klaipėdoje, Nidoje ir Palangoje vyks ES šalių nuolatinių atstovų (ambasadorių) susitikimas. Aukščiausio rango Bendrijos narių diplomatų susitikimas tradiciškai vyksta kiekvienoje ES Tarybai pirmininkaujančioje šalyje. Tokių susitikimų metu dažniausiai neformaliai aptariami einamieji ES darbotvarkės klausimai. Liepos 23–25 d. Vilniuje ir Klaipėdoje vyks transporto ir telekomunikacijų atašė susitikimas. Ambasadoriai Klaipėdos kraštą pažins

Gautame atsakyme taip pat skelbiama, kad Klaipėdoje, Nidoje ir Palangoje vyksiančio Nuolatinių atstovų komiteto, kurį sudaro visų ES šalių ambasadoriai, reziduojantys Briuselyje, susitikimo metu vyks susitikimai su šių miestų merais. Jiems bus pristatoma pajūrio miestų plėtra, ateities vizijos, Klaipėdos krašto kultūra ir gamta.

REKLAMA

Svečiai lankysis Klaipėdos jūrų uoste, Palangos gintaro muziejuje, Nidoje lips ant Parnidžio kopos. Ambasadoriams taip pat bus pristatytas Neringos pasienio postas, kuris yra prie išorinės ES sienos.

Ne tik Vilniuje, bet ir Klaipėdoje vyks Transporto ir telekomunikacijų atašė susitikimai. Jų metu svečiai turės galimybę susipažinti ne tik su Lietuvos sostine, bet ir pajūriu. Klaipėdos krašte jiems bus parodyta Kuršių nerija, Parnidžio kopa, Nida. Svečiai taip pat bus plukdomi į pažintinę kelionę keltu po Kuršių marias. Kelionės metu bus pasakojama apie Lietuvos jūrų transportą, Klaipėdos krašto istoriją ir dabartį.

Tai ir viskas, kas vyks netoli Šilutės. Todėl nei svečių, nei su tuo susijusių nepatogumų rajono žmonės tiesiogiai nepatirs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų