REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei ausinės jums nepatogios arba jau atsibodo nuolat švaistyti laiką jas išpainiojant, jus gali sudominti Richo Lee’o sprendimas. Šiam “kūno tobulinimo” entuziastui maža ausinė su magnetu buvo implantuota į ausį, informuoja odditycentral.com.

REKLAMA
REKLAMA

Richas Lee’as eksperimentuoja su įvairiais implantais arba technologiniais kūną patobulinti turinčiais išradimais tam, kad padidintų žmogaus galimybes. Neseniai dėl unikalaus implato apie jį rašė technologijų ir mokslo žurnalas “Humanity+“. Jam į ausies kremzlę, esančią arčiausiai ausies landos, buvo implantuotas mažas magnetukas, kuris dėl magnetinio lauko, sukurto ant kaklo nešiojama rite, vibruoja ir skleidžia garsą. Garso kokybė tikrai neprilygsta tai, kuria mėgaujamės klausydamiesi muzikos per ausines, tačiau ši sistema taip pat turi daug privalumų. R. Lee‘as gali klausyti muzikos bet kada ir bet kur; be to, kadangi implantas nematomas plika akimi, jis gali planuoti naujus eksperimentus, pavyzdžiui, jis mąsto šią sistemą susieti su mikrofonu, kad galėtų klausytis, ką kalba aplink jį esantys žmonės. Pasak R. Lee‘o, taip jis galėtų tapti labai svarbiu pagalbininku prie pokerio stalo.

REKLAMA

Vaikinas prieš kelerius metus per vieną naktį beveik apako ir, gydytojų teigimu, bet kurią dieną taip pat gali nutikti ir su kairiąja akimi. Taigi, R. Lee’as planuoja implantuotą ausinę panaudoti echolokacijai. Galimybės yra didžiulės, nes jis taip pat gali sujungti ausinę su įvairiais sensoriais ir taip “matyti” pasaulį, net būdamas aklas.

Pasak eksperimentuotojo, pirmasis klausimas, kurį visi užduoda, yra “kodel tai darai?”.”Iš tikrųjų nejaučiu poreikio atsakyti į šį klausimą. Žmonės arba supranta tokį elgesį, arba ne”, - gūžčiojo pečiais vaikinas.

Dabar jis planuoja pamažu tobulinti implantą ir ritę, kad pagerėtų garso kokybė – arba reiks daugiau magnetų aplink ausį, arba pritrauki ritę prie ausies. Vaikinas taip pat mąsto apie naują sistemos dizainą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų