REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nutukimas yra glaudžiai susijęs su seksualinio aktyvumo sumažėjimu ir seksualinės sveikatos sutrikimais. Tai tik dar kartą įrodė nauji Prancūzijos mokslininkų tyrimai.

REKLAMA
REKLAMA

Neplanuotų nėštumų skaičius tarp nutukusių moterų yra keturis kartus didesnis, nei tų, kurios neturi svorio problemų, nepaisant to, kad apkūnesnės statistiškai yra turėjusios mažesnį kiekį partnerių.

REKLAMA

Tuo tarpu vyrams nutukimas padidina impotencijos ir užsikrėtimo venerinėmis ligomis riziką.

„Nutukimas daro didelę įtaką seksualiniam gyvenimui“, - pasakojo Londono tropinės medicinos ir higienos mokyklos profesorė ir tyrėja Natali Baios.

Baios nuomone, nutukimas labiausiai veikia moterų seksualinį gyvenimą: „Dėl socialinio spaudimo ar socialinių stereotipų, tokios moterys mylisi rečiau ir dažniau susiranda partnerius internetu.“

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl to jos jaučiasi nekomfortabiliai ir bijo susipažinti su vyrais darbe, vakarėliuose ar draugų kompanijoje.“

Taip pat, moterys, turinčios antsvorio, dažniausiai pasirenka partnerį, turintį tokių pat svorio problemų.

Tyrimo metu buvo surinkti 12000 prancūzų vyrų ir moterų duomenys. Tyrime dalyvavo 3651 moterys ir 2725 vyrai turintys normalų svorį, 1010 (moterų) ir 1488 (vyrų) – kurių svoris yra šiek tiek virš normos, o 411 (moterų) ir 350 (vyrų) buvo nutukę.

Palyginus moteris su normaliu kūno svoriu ir nutukusias moteris buvo išsiaiškinta, jog nutukusios moterys turėjo 30 proc. mažiau nei vieną sekso partnerį per praėjusius metus, kai tuo tarpu tokie patys vyrai turėjo 70 proc. daugiau nei vieną sekso partnerį per tokį patį laiko periodą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat buvo išsiaiškinta, jog nutukę vyrai 2,5 karto dažniau kenčia dėl impotencijos, nei vyrai su normaliu kūno svoriu ir 30 proc. dažniau užsikrečia venerinėmis ligomis.

Nutukusios moterys iki 30 metų rečiau naudojasi kontracepcija, o tai įtakoja tai, jog pastarosios dažniau neplanuotai pastoja: „Taip yra dėl jaučiamo diskomforto lankantis pas ginekologus“, - teigia Baios.

Be to: „Ginekologai neišrašo kontraceptikų tokioms moterims dėl to, jog mano, kad tokios moterys beveik neužsiima seksu ir apsauga joms nereikalinga.“

REKLAMA

Taip pat buvo nustatyta, jog nutukusios moterys 5 kartus dažniau seksualinius partnerius randa internetu ir dažniau žiūri pornografiją. Be to, jos dažnai nelaiko sekso svarbia savo gyvenimo dalimi.

Prancūzų mokslininkų teigimu, terapeutai visai nekreipia dėmesio į savo nutukusių pacientų seksualinį gyvenimą.

Dėl to duoda patarimus gydytojams: „Nemanykite, jog jūsų pacientai, kenčiantys dėl nutukimo, seksualiai neaktyvūs. Būkite pastabesni ir skirkite jiems daugiau dėmesio!“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų