REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Yra toks senas anekdotas apie berniuką, kuris sutiko vyriškį ir pamatė, jog pro prasegtas kelnes matosi nepažįstamojo pasididžiavimas.

REKLAMA
REKLAMA

Berniukas pasakė jam apie tai, tačiau jis atsikirto gana keistai. Vyras paprašė perduoti jo pasididžiavimui linkėjimus, nes pastarojo nematęs jau 10 metų.

REKLAMA

Anekdotai anekdotais, tačiau vienas iš 10 britų neturi galimybės matyti savo pasididžiavimo dėl didelio pilvo, parodė naujausi tyrimai.

Daugiau nei 2000 vyrų buvo pakviesti dalyvauti LighterLife kompanijos, padedančios atsikratyti svorio, tyrime. Buvo nustatyta, jog net 43 proc. apklaustųjų savo pasididžiavimo nematė jau pastaruosius du metus, o 16 proc. iš viso neprisimena, kada tai buvo.

Tyrimas taip pat parodė, jog dėl to yra kalčiausias besaikis alkoholio vartojimas: 30 proc. apklaustųjų prisipažino, jog išgeria bent tris kartus per dieną, o kas dešimtas geria kasdien.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau nei pusė apklaustųjų teigė, jog ryžtųsi mesti svorį, jei aplinkiniai nuolat priekaištautų jiems, jog šie yra vizualiai nepatrauklūs. Kitos, svorį mesti skatinančios priežastys galėtų būti: Pavojus sveikatai, nesugebėjimas užsiimti seksu ir krūtinės, panašios į moterišką, atsiradimas.

Tačiau, tyrėjų teigimu, nesugebėjimas per pilvą pamatyti savo penio, greičiau juos paskatina galvoti apie jo didinimą, bet ne apie svorio mažinimą.

Kai kurie iš apklaustųjų prisipažino, jog šalina „ten“ plaukus, kad tik jų daikčiukas atrodytų didesnis. Kiti netgi yra pasiryžę naudoti pompas arba kreiptis į plastikos chirurgus.

Statistiniai duomenis rodo, jog Britanijoje maždaug 15 mln. žmonių kenčia dėl nutukimo. Kiekvienas toks žmogus Nacionaliniai sveikatos apsaugos sistemai kasmet „kainuoja“ daugiau nei 90 tūkstančių JAV dolerių.

Ar mūsų laukia tokia pati ateitis?

Parengė Marjeta Šamšonaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų