REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Intel“ deda ypač daug pastangų, kad jos procesoriai pasirodytų išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių segmente. Architektūra „Silvermont“, kuri padovanos gyvenimą plačiam ratui mobilios technikos sprendimų, nešiojamųjų kompiuterių ir stacionarių sistemų segmente bus žinoma kaip „Pentium“ ir „Celeron“ atstovai. Vis tik telefonams ir planšetėms bus padaryta išimtis – čia ir toliau karaliaus prekės ženklas „Atom“.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanijos „RBC Capital“ analitikai mano, kad būtent procesoriai „Atom“ leis „Intel“ smarkiai sustiprinti savo pozicijas rinkoje, o taip pat taps rimtu pelno šaltiniu per artimiausius keletą metų. Trumpai tariant, „Samsung“ sprendimas savo planšetiniuose kompiuteriuose naudoti procesorius „Atom“ – tai jau nemaža „Intel“ pergalė.

REKLAMA

2016 metais, jei tikėtume prognozių autoriais, kompanija „Intel“ galėtų gauti iki 3,7 mlrd. dolerių pajamų iš „Atom“ procesorių realizacijos. Palyginimui: 2013 metais pagamintų „Atom“ modelių pardavimai atneš maždaug 380 mln. dolerių pajamų. Kaip matome, tai beveik dešimteriopas skirtumas. Procesorių su „Silvermont“ architektūra pamaina pasirodys 2014 metais, jais taps „Airmont“ atstovai.

Šiemet, įvairių šaltinių teigimu, išmaniųjų telefonų tiekimas padidės 26% iki 870 mln. vienetų. Ir nors rinkos augimo tempai lėtėja dėl prisotinimo efekto, „Intel“ vis tiek gali tikėtis padoraus pyrago gabalo. Planšetinių kompiuterių segmente, kompanijos „Wells Fargo“ analitikų teigimu, „Intel“ procesorių dalis šiemet gali padidėti nuo 1% iki 5%.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų