REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Canon“ šiandien pranešė pristačiusi naujausią EOS skaitmeninių veidrodinių fotoaparatų (DSLR) serijos modelį – EOS 70D.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad EOS 70D įrengtas naujas 20,2 megapikselių APS-C CMOS jutiklis. Pasak gamintojų, EOS 70D yra pirmoji pasaulyje DSLR fotokamera, naudojanti novatorišką dvigubo pikselio CMOS AF technologiją (angl. Dual Pixel CMOS AF). Ši technologija, filmuojant „Full HD“ raiška, užtikrina sklandų ir tikslų automatinį fokusavimą (AF) bei spartų automatinį fokusavimą, kai fotografuojama „Live View“ režimu, sakoma bendrovės pranešime.

REKLAMA

Dvigubo pikselio technologija veikia tokiu principu: prie kiekvieno pikselio įmontuojama po du fotodiodus, kurie abu gali būti skaitomi atskirai – taip užtikrinamas automatinis fokusavimas. Fiksuojant vaizdą, jie gali būti nuskaitomi kartu – taip bet kuriuo momentu užtikrinama aukšta vaizdo kokybė, teigia bendrovės atstovai.

Pasak jų, naujasis EOS 70D turi 14 bitų DIGIC 5+ procesorių ir 19 taškų skersinio išsidėstymo AF sistemą. Dėl šių savybių fotoaparatu nuotraukas galima fiksuoti iki 7 kadrų per sekundę sparta, vienu paspaudimu fiksuojant iki 65 JPEG arba 16 RAW formato vaizdųi. Be to, dėl ISO 100-12800 jautrumo diapazono aukštos kokybės nuotraukas galima fiksuoti esant prastam apšvietimui ir naudojant trumpesnį išlaikymą. Specialus automatinio fokusavimo funkcijos mygtukas, esantis šalia užrakto mygtuko, leidžia greitai perjungti fotoaparato režimą neatitraukus jo nuo akies.

REKLAMA
REKLAMA

Išmanusis vaizdo ieškiklis, apimantis 98 proc. kadro ir priartinantis 0,95 karto, leidžia fotografams nusitaikyti ir matyti nustatymus elektroniniame skydelyje. Patogiai išdėstyti valdymo mygtukai leidžia greitai pasiekti dažniausiai naudojamas, pavyzdžiui, ISO ar AF režimo, funkcijas, sakoma pranešime. Skelbiama, kad 7,7 cm (3,0 col.) reguliuojamojo kampo sensorinis 1 040 tūkst. taškų raiškos ekranas „Clear View LCD II Touch“ puikiai tinka vaizdo siužetams filmuoti arba vaizdams komponuoti iš neįprastų, kūrybiškai pasirinktų kampų. Ekranas yra talpiojo paviršiaus, todėl gali būti valdomas kelių prisilietimų serijomis, įskaitant braukimą ir mastelio keitimą dviem pirštais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak gamintojų, EOS 70D įdiegtas „Wi-Fi“ ryšys, leidžiantis įrenginį valdyti nuotoliniu būdu ir dalintis užfiksuotais kadrais internete. Naudodamiesi „Wi-Fi“ ryšiu vartotojai gali prisijungti prie „EOS Remote“ programėlės ir kontroliuoti įvairius vaizdo nustatymus, įskaitant ISO ir ekspoziciją, taip pat fokusavimą bei užrakto paleidimą. Fotografai gali nuotoliniu būdu naudoti „Live View“ režimą, peržiūrėti vaizdus ir juos įvertinti.

Fotoaparate įdiegta didelio dinaminio diapazono (HDR) technologija, leidžianti fotografuoti sudėtingomis aplinkybėmis, kai vaizdas labai kontrastingas. Dėl šios technologijos, trys ekspozicijos sujungiamos į vieną – taip išlaikoma nuotraukų kokybė, jas fiksuojant šešėlyje bei esant ryškiai šviesai. Daugialypės ekspozicijos režimas leidžia fotografams fotografuoti ir į vieną vaizdą sujungti iki devynių ekspozicijų arba naudotis įvairiais kūrybiniais filtrais. Dėl integruotojo „Speedlite“ siųstuvo, leidžiančio iš fotoaparato kontroliuoti net kelias „Canon Speedlite EX“ blykstes, paprasta kūrybiškai eksperimentuoti ir su nuotoline blykste.

REKLAMA

Pranešama, kad „Full HD“ (1920 x 1080p) raiškos vaizdo įrašus galima fiksuoti pasirinkus tinkamiausią kadrų spartą – 30, 25 arba 24 k./s spartą bei 60 ir 50 k./sek. spartą esant 720p raiškai. Dėl naujosios dvigubo pikselio CMOS AF technologijos režimas „Movie Servo AF“ stebi judančius objektus net ir tada, kai keičiama kadro kompozicija, ir taip užtikrina, kad vaizdas visada būtų ryškus.

Vartotojai taip pat gali rinktis įvairias fokusavimo sritis, apimančias iki 80 proc. kadro, tiesiog paliesdami jutiminį ekraną, net ir tada, kai yra filmuojama, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų