REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Egiptas – tai dvi šalys viename krašte. Vienoje jų šviečia prabangių viešbučių žibintai ir pritraukia minias laimingų turistų, o kita – skurdi Šiaurės Afrikos šalis su arabiškos kultūros akcentais, plytinčia dykuma ir griuvėsiais. Čia pamatysite būtent tokį Egiptą.

REKLAMA
REKLAMA

Savo kelionę pradedama Safagos mieste, kur retai užklysta užsienio turistai.Šis miestas neturi išpuoselėto centro – tik dvi pagrindines gatves, rašo gazeta.ru.

REKLAMA

Egipte ypač populiarūs kaljanai, jų galima parūkyti vos ne ant kiekvieno kampo. Tiesa, populiariausias skonis tikrai ne obuolių ar meliono, kaip veikiausiai manėte, o hašiso.

Beveik visi namai mieste yra nebaigti statyti ir tam veikiausiai yra dvi priežastys: nekilnojamojo turto mokesčiai pastatytam ir nebaigtam statyti namui labai skiriasi, be to, didelėms šeimoms reikia plėsti gyvenamąjį plotą, nes pirkti naujam būstui dažniausiai nepakanka pinigų. Egipte taip pat gyva tradicija puošti namus: tai daro atlikę vadinamąjį hadžą – nukeliavę į šventąjį Mekos miestą miestelėnai. Ant namo sienos esančioje mozaikoje ar piešinyje vaizduojamas šventasis miestas.

Daugiau vaizdų iš neturistinio Egipto žiūrėkite nuotraukų galerijoje.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų