REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos pirmasis vicepremjeras Sergejus Ivanovas pareiškė, kad Estijos valdžios veiksmai dėl paminklo raudonarmiečiams Taline negali neatsiliepti dvišaliams santykiams, ir paragino Rusijos gyventojus nebepirkti estiškų prekių ir nebevažiuoti į Estiją poilsiauti.

REKLAMA
REKLAMA

"Valstybė turi parodyti savo požiūrį į šį vandalizmą. Pagrindinį vaidmenį turi suvaidinti Užsienio reikalų ministerija ir Valstybės Dūma. Žinoma, be pėdsakų šie veiksmai Rusijos ir Estijos santykiams nepraeis", - pareiškė jis antradienį Maskvoje per veteranų aktyvo pasitarimą.

REKLAMA

S.Ivanovas paragino kuo greičiau pastatyti uostą Kaliningrado srityje, ir tada, jo nuomone, Estijos biudžetas nebegaus didelių pajamų iš krovinių tranzito", - sakė pirmasis vicepremjeras.

Jis taip pat pažymėjo, kad Rusijos gyventojai perka daug maisto produktų, tarp jų pieno produktų, pagamintų Estijoje.

"Nebepirkite estiškų produktų", - paragino jis pasitarimo dalyvius.

Pasak S.Ivanovo, "čia nekalbama apie jokias valstybės sankcijas - tai pilietinė pozicija".

"Nevažiuokite poilsiauti į Estiją, važiuokite poilsiauti į Kaliningradą", - ragino susirinkusiuosius S.Ivanovas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pabrėžė, jog sociologijos apklausų duomenys rodo, kad dauguma Rusijos gyventojų neigiamai žiūri į valdžios veiksmus dėl paminklo.

Tuo tarpu Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Paetas (Urmas Pejetas) pareiškė apgailestavimą dėl to, kad prasidėjus rinkimų kampanijai Rusijoje šios šalies gyventojams daromi nepatogumai, mėginant įsakyti pakeisti jų buitinius įpročius.

"Manau, jog kiekvienas Rusijos gyventojas turi valią pats spręsti, kas gerai jam ir jo šeimai, ir kažin ar jis atsisakys geriausio sau pasirinkimo, laikydamasis politinių raginimų", - pacitavo U.Paeto žodžius Estijos URM sekretorius spaudai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vasario mėnesį Estijos parlamentas įpareigojo vyriausybę iškelti iš Tenismegio kalvos Talino centre paminklą sovietų kareiviams - vadinamąjį Bronzinį kareivį.

Šį sprendimą estų parlamentarai motyvavo įstatymu, draudžiančiu statyti ar eksponuoti paminklus, monumentaliojo meno kūrinius ar kitus statinius, aukštinančius istorines asmenybes, kurios masiškai naikino estų tautą arba dideliu mastu niokojo istorinę Estijos teritoriją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų