REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai, vadovaudamiesi Korupcijos prevencijos įstatymo nuostatomis, atliko korupcijos rizikos analizę Lazdijų rajono savivaldybėje (toliau – Savivaldybė).

REKLAMA
REKLAMA

Siekdami nustatyti korupcijos rizikos veiksnius, STT pareigūnai antikorupciniu požiūriu įvertino šias Savivaldybės veiklos sritis: detaliojo teritorijų planavimo sąlygų sąvadų išdavimą ir detaliųjų planų tvirtinimą, specialiųjų architektūrinių reikalavimų nustatymą ir statybą leidžiančių dokumentų išdavimą.

REKLAMA

STT konstatavo, kad korupcijos pasireiškimo tikimybę šiose srityse didina nepakankamai veiksminga Savivaldybės vidaus kontrolės sistema.

Savivaldybės Architektūros skyriaus ir Nuolatinės statybos komisijos veikla, taip pat specialiųjų architektūrinių reikalavimų turinys ir jų nustatymo tvarka reglamentuojama nepakankamai. Tai suteikia nepagrįstai plačius įgaliojimus Savivaldybės darbuotojams, priimantiems administracinius sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, STT pareigūnai nustatė, kad priimant ir nagrinėjant prašymus statybą leidžiančiam dokumentui gauti Savivaldybėje ne visada laikomasi teisės aktais nustatytos prašymų priėmimo ir nagrinėjimo tvarkos ir terminų. Dažnai Savivaldybės sprendimai, kuriais ji nepritaria statinio projekto sprendiniams, yra nemotyvuoti.

STT siūlo tobulinti Architektūros skyriaus, Nuolatinės statybos komisijos veiklą ir kai kuriuos specialiųjų architektūros reikalavimų išdavimą reglamentuojančius teisės aktus, didinti Savivaldybės vidaus kontrolės sistemos veiksmingumą. Be to, STT rekomenduoja parengti kontrolinį statinio projekto sprendinių tikrinimo klausimyną, nuolat vertinti galimą riziką, jos valdymą ir vidaus kontrolės sistemą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų