REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Prasideda istorinis mūsų valstybės gyvenimo periodas. Europos akys nukreiptos į mūsų šalį. Sprendimai, kuriuos teks priimti artimiausiais mėnesiais, didele dalimi nulems ES ateitį.

REKLAMA
REKLAMA

Tad raginčiau Lietuvą šį pusmetį susitelkti bendram darbui. Devynerius narystės ES metus naudojamės galimybe laisvai prekiauti, keliauti ir dirbti Europoje, beveik ketvirtadalį mūsų biudžeto sudaro ES lėšos. Tačiau šiuo metu, perfrazuojant žymų politiką, atėjo laikas galvoti ne apie tai, ką Europa gali duoti mums, bet ką mes galime duoti Europai.

REKLAMA

O darbų sąrašas ilgas. Tai ir bankų sąjungos pagrindinių mechanizmų sukūrimas, ir derybos dėl daugiamečio ES biudžeto detalių, ir sutarimas dėl didesnio ekonominės politikos koordinavimo tarp valstybių narių. Tai ir Rytų partnerystės stiprinimas, ir Europos prokuratūros steigimas, ir bendros energetikos rinkos tolesnis kūrimas.

Prieš dešimtmetį Lietuvos žmonės referendume milžiniška persvara pasirinko Europinį kelią. Dabar tas kelias tapo rutina, kasdienybe. Tad pasinaudokime pirmininkavimu ir kaip galimybe mums patiems sau priminti, kodėl toks pasirinkimas buvo teisingas ir kodėl tai vis tik yra vienintelis kelias, kuriuo Lietuva turi eiti.

Lietuvai linkiu didžiausios sėkmės šiuo unikaliu – bei nežinia kada pasikartosiančiu – mūsų valstybės istorijos tarpsniu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų