REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos kosmoso agentūra (ESA) paskelbė vaizdo įrašą, sudarytą iš aplink Marsą skriejančio palydovo „Mars Express“ vaizdo kamerų užfiksuotų nuotraukų. Į vaizdo įrašą sujungtos nuotraukos atskleidžia, kaip atrodytų vienas apsisukimas aplink Marsą žvelgiant iš jo orbitos.

REKLAMA
REKLAMA

Žiūrovai gali stebėti, kaip „Mars Express“ vaizdo kameros pritraukia ir atitolina Marso paviršiaus vaizdą sukantis planetai. Pasak ESA atstovų, iki šiol planetos sukimosi vaizdus iš jos orbitos buvo galima stebėti tik iš aplink Žemę skriejančių palydovų bei Tarptautinės kosminės stoties. Dabar jau galima pamatyti ir nufilmuotą Marso sukimosi aplink savo ašį vaizdą.

REKLAMA

„Mars Express“ buvo paleistas į kosmosą 2003-iaisiais, kitų metų pradžioje jis pradėjo siųsti į Žemę pirmuosius savo stebėjimų duomenis. Pagrindinis šio kosminio zondo tyrimų misijos tikslas – nustatyti, ar anksčiau Marse galėjo egzistuoti arba šiuo metu egzistuoja skystas vanduo.

Pasak ESA atstovų, „Mars Express“ palydove yra pakankamai raketinio kuro atsargų, kad jis galėtų skrieti aplink Marsą dar 13 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų