REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Jungtinių Valstijų kompanija „WaterCar“ pristatė savo kūrinį „Panther“. Kaip tvirtina gamintojas, tai yra pati greičiausia tokio tipo mašina pasaulyje. Važiuojant sausuma „Panther“ gali įsibėgėti iki 128 kilometrų per valandą, o vandenyje su šiuo automobiliu galynėtis gali nebent greitaeigiai kateriai – maksimalus amfibijos greitis vandenyje siekia 70,5 kilometro per valandą.

REKLAMA
REKLAMA

Amfibijos kėbulas pagamintas iš stiklo audinio, jo ertmės užpildytos putų polistirenu. Automobilio pagrindas – lengvas vamzdžių rėmas. Automobilio ratai nuo kranto įvažiavus į vandenį pakeliami, pakėlus ratus variklio sukimo momentas perduodamas jau ne ratams, o vandensvydžiui. Beje, nors ir yra šioks toks išorinis panašumas su „Jeep“, ši amfibija yra automobilis su galinės ašies ratų pavara, savo koncepcija artimesnis pramoginiams bagiams. Automobilyje sumontuotas 250 AG šešių cilindrų „Honda“ motoras. Jis agregatuojamas su keturių pavarų mechanine dėže, sublokuota su skirstymo dėže – sukimo momentas perduodamas arba ratams, arba vandensvydžiui. Amfibijos svoris – 1360 kilogramų.

Gamintojai dar neatskleidžia šio savo „stebuklo“ kainos. Tiesa, užsimena, kad užsakymus tokioms amfibijoms kompanija priima jau nuo liepos pradžios.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų