REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seniausia pasaulyje (įkurta dar 1984 metais) programinės įrangos „piratus“ gaudanti organizacija The Federation Against Software Theft (FAST) išplatino vaizdo klipą, kuriuo bandoma palaikyti kovą su nelicencijuotos programinės įrangos platintojais ir naudotojais.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp garsių vardų, kuriuos gina britų agentūra FAST, galima paminėti VMware UK Ltd, HP UK Limited, Garmin (Europe) Limited, Trend Micro (UK) Ltd ir Citrix Systems UK Ltd. Remiantis Ūkanotojo Albiono teisinėmis tradicijomis, piratus gaudanti organizacija leidžia patiems vartotojams pranešti apie nesąžiningą programinės įrangos naudojimo faktą. Aišku, anonimiškumas garantuojamas. Daugelis naudojasi šiuo būdu, kad įkastų savo buvusiems darbdaviams. Taip pat federacija glaudžiai dirba ir su policija bei atlieka taip vadinamus „antipiratinius reidus“.

REKLAMA

Vaizdo klipas ragina atsisakyti piratinių programų, kadangi jūs galite UŽKRĖSTI savo kompiuterius, o taip pat kompiuterius VISŲ ŽMONIŲ, su kuriais bendraujate. Minėtas klipas iki skausmo primena socialinę reklamą, kuria bandoma kovoti prieš AIDS ar rūkymą. Tema lyg ir rimta, tačiau masto ir rimtumo nesijaučia. Kitą kartą galima parekomenduoti pakviesti bent jau garsų aktorių Vinnie Jones: jis puikiai pasirodė socialinėje reklamoje, kurią galima pamatyti žemiau

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų