REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Tailando pietuose šeštadienį, per pakelės bombos sprogimą, dėl kurio įtariami musulmonų sukilėliai, žuvo aštuoni kariai; prieš kelias dienas vyriausybė atmetė sukilėlių reikalavimą paskelbti paliaubas per islamo šventę Ramadaną, kuris prasideda liepą.

REKLAMA
REKLAMA

Tailando religijoje vyrauja budizmas, bet tose provincijose - Jaloje, Patanyje ir Narathivate - kur dauguma gyventojų yra musulmonai, jau kelis dešimtmečius nerimsta pasipriešinimas centrinei valdžiai, ypač sustiprėjęs 2004-aisiais.

REKLAMA

Apie 60 kg bomba sprogo kelyje tuo metu, kai į Jalą važiavo kariškių sunkvežimis. Be minėtų aštuonių žuvusiųjų dar sužeisti du kariai ir du kaimiečiai, važiavę paskui sunkvežimį motociklu, pranešė policija.

Anksčiau šiemet prasidėjusios taikos derybos su pietuose veikiančiomis sukilėlių grupuotėmis nepadėjo pažaboti smurto, kuris nuo 2004-ųjų nusinešė daugiau kaip 5300 gyvybių.

Prieš kelias dienas viena seniausių sukilėlių grupuotė, "Barisan Revolusi Nasional", dalyvaudama derybose pasiūlė skelbti paliaubas nuo liepos 10 dienos, prasidedant Ramadanui.

REKLAMA
REKLAMA

Už tai jie pareikalavo paleisti visus pietose įkalintus sukilėlius ir sutikti, kad derybose tarpininke būtų Malaizija, bet vyriausybė šį siūlymą atmetė.

Trys musulmoniškos Tailando provincijos kadaise buvo Malajų musulmonų sultonato dalis, kurią Tailandas aneksavo 1909 metais.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų