REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jolanta GRUBLIAUSKAITĖ

Vakar Šiaulių rajono savivaldybės taryba po beveik valandą laiko trukusių diskusijų nusprendė, kada iš pareigų bus atleista skandalingai pagarsėjusi Kuršėnų meno mokyklos direktorė Donvina Savickienė, patenkino jos prašymą išmokėti nemenko dydžio išeitinę kompensaciją ir nusprendė, kad laikinai šias pareigas perims Danutė Lotiukienė.

Prašymą patenkino

Šiaulių rajono savivaldybė gavo Meno mokyklos direktorės D. Savickienės prašymą nutraukti darbo sutartį šalių susitarimu. Direktorė prašė, kad darbdavys – Šiaulių rajono savivaldybė – jai išmokėtų piniginę kompensaciją už nepanaudotas kasmetines atostogas ir keturių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio išeitinę išmoką. Toks prašymas tarp tarybos narių sukėlė aršias diskusijas.

Stovykla pasidalijo į dvi dalis. Vieni teigė, kad moters prašymą reikia nedelsiant patenkinti. Tuo metu kiti gynė savo nuomonę teigdami, kad toks sprendimas būtų neetiškas, nes šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas dėl netinkamo D. Savickienės elgesio. Valdininkai baiminosi ir dėl to, kad šis skandalas nuskambėjo per visą Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto balsų dauguma nusprendė, kad Kuršėnų meno mokyklos direktorės, turinčios 74-rių mėnesių stažą šioje darbo vietoje, prašymą reikia patenkinti. „Šiaulių rajono savivaldybės taryba sutiko jai išmokėti prašomą sumą. Jos darbo užmokesčio nežinau, todėl konkrečios sumos negaliu įvardyti“, – „Šiaulių naujienoms“ sakė Šiaulių rajono savivaldybės Teisės ir personalo administravimo skyriaus vedėja Jurgita Mickūnaitė.

REKLAMA

Sprendė atleidimo datą

Dar vienas galvos skausmas Šiaulių rajono savivaldybės tarybos nariams iškilo, kai reikėjo nuspręsti darbo sutarties nutraukimo datą. Piktnaudžiavimu tarnyba, sukčiavimu, pinigų pasisavinimu, apgaulinga buhalterija ir dokumentų klastojimu įtariama Kuršėnų meno mokyklos direktorė D. Savickienė, nepaisydama kritusių įtarimų, iki pat šios savaitės vadovavo minėtai mokyklai. Savaitės pradžioje ji gavo nedarbingumo pažymėjimą, nes susilaužė riešą. Dėl šios priežasties darbo sutarties artimiausiu metu nutraukti nepavyks.

REKLAMA
REKLAMA

„Tarybos sprendime nėra numatyta diena, kada ji privalo nutraukti darbo sutartį. Nustatyta, kad tai bus pirma darbo diena po nedarbingumo“, – teigė Teisės ir personalo administravimo skyriaus vedėja J. Mickūnaitė.

Atlikus preliminarius skaičiavimus taryba nusprendė, kad į darbą D. Savickienė turėtų grįžti rugpjūčio 19 dieną. „Mums pranešta, kad jai atliekama riešo operacija. Po dešimties dienų bus išimami siūlai, tada seks vieno mėnesio reabilitacija. Dar pridėjome dvi savaites nenumatytiems įvykiams ir tikimės, kad prieš dvi savaites iki naujų mokslo metų pradžios ji išeis. Jeigu nedarbingumas baigsis anksčiau negu rugpjūčio 19 dieną, ji ir bus atleista anksčiau“, – aiškino J. Mickūnaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išrinko naują mokyklos vadovę

Šiaulių rajono savivaldybės tarybai reikėjo nuspręsti, kas atliks Meno mokyklos direktoriaus funkcijas, kol konkurso būdu bus paskirtas įstaigos vadovas. Meno mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Audronė Vaitiekūnienė ir Meno mokyklos ūkvedys Stasys Vaitiekūnas yra sutuoktiniai. Pavedus A. Vaitiekūnienei atlikti direktoriaus funkcijas, jos vyras ūkvedys taptų tiesiogiai pavaldus ir atsakingas savo žmonai. Tokia situacija sukeltų viešųjų ir privačiųjų interesų konfliktą.

„Taryba priėmė sprendimą, kad rugpjūčio 19 dieną į šias pareigas laikinai vieneriems metams priims D. Lotiukienę. Jeigu taip atsitiktų, kad D. Savickienės nedarbingumas užsitęs ilgiau nei iki rugpjūčio 19 dienos, reikėtų koreguoti tarybos sprendime numatytą D. Lotiukienės priėmimo į direktoriaus pareigas datą. Būtų šaukiamas neeilinis tarybos posėdis“, – sakė J. Mickūnaitė.

REKLAMA

Šiuo metu Kuršėnų Stasio Anglickio pagrindinei mokyklai vadovaujanti D. Lotiukienė tikino, kad naujų iššūkių nebijo, nes turi tokio pobūdžio darbo patirties. Paklausta, kaip vertina S. Savickienės darbą, naujai išrinkta vadovė buvo konkreti. „Nenorėčiau vertinti dabar tebedirbančios direktorės darbo. Jei kolektyve yra susiskaldymas, galima teigti, kad ji gerai neatliko penkių vadovo funkcijų – planavimo, organizavimo, motyvavimo, koordinavimo ir kontrolės“, – sakė ji.

Lavina kaltinimų

Primename, kad šių metų balandžio 30 dieną Šiaulių apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurią tyrė Šiaulių apskrities VPK Nusikaltimų tyrimo biuro Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai. Nusikalstamų veikų padarymu kaltinami 6 Šiaulių rajono Kuršėnų meno mokykloje dirbantys pedagogai bei mokyklos direktorė.

REKLAMA

Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas praneša, kad didžiausius kaltinimus teisme teks atremti mokyklos direktorei – dėl sukčiavimo, turto pasisavinimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo. Įtariama, kad ji, susitarusi ir veikdama kartu su keliais mokyklos pedagogais, duodama jiems neteisėtus nurodymus, klastojo darbo apskaitos žiniaraščius, individualaus darbo su mokiniais dienynus ir pasisavino daugiau kaip 16 tūkst. litų, mokyklai skirtų iš Šiaulių rajono savivaldybės administracijos biudžeto.

Direktorė įtariama apgaule savo naudai įgijusi turtą – nustatyta tvarka pagal grynųjų pinigų priėmimo kvitą neįnešė į Kuršėnų meno mokyklos specialiosios programos sąskaitą ir neįtraukė į mokyklos apskaitą 4 500 litų, kurie buvo surinkti iš mokyklos pedagogų ir moksleivių, vykusių į tarptautinį chorų konkursą Lenkijoje.

Mokyklos vadovei teisme teks aiškintis ir dėl į sąskaitą neįneštų 3 000 litų, kurie buvo surinkti mokyklos jubiliejui, bei pasisavintų mokyklai jubiliejaus proga įteiktų dovanų. Jai gresia nemalonumai ir dėl pasisavinimo 13 500 litų, kurie buvo surinkti prieš jaunųjų choristų išvyką į Čekiją ir neįnešti į mokyklos sąskaitą, taip pat dėl neteisėto artimos giminaitės įdarbinimo. Numatoma, kad artimiausias teismo posėdis įvyks rugsėjo mėnesį.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų