REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos 1–7 dienomis Lenkijoje, Stari Jablonki mieste, startuoja FIVB pasaulio paplūdimio tinklinio čempionatas. Jame dalyvauja po 48 stipriausias vyrų ir moterų komandos, pagal reitingą suskirstytos į 12 grupių po 4 poras, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Į kitą varžybų etapą patenka po 2 stipriausias kiekvienos grupės komandas ir 8 geriausios, užėmusios savo grupėje trečiąją vietą (nustatomos pagal laimėtų setų ir taškų santykį). Likusios 32 poros toliau kovas tęs vieno minuso sistema, kai pralaimėjusi komanda paliks turnyrą.

REKLAMA

Pirmą kartą istorijoje tokio masto renginyje dalyvauja ir stipriausios Lietuvos paplūdimio tinklininkės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė. Jos pateko į E grupę ir liepos 1 dieną 11 val. čempionatą pradės su grupės favoritėmis Katrin Holtwick ir Ilka Semmler iš Vokietijos, kurios turi 5 reitingą turnyre ir Londono Olimpinėse žaidynėse užėmė 9 vietą.

Savo interneto svetainėje Vokietijos sportininkės teigia, kad į šį pasaulio čempionatą važiuos kovoti dėl aukščiausių vietų, o apie mergaites iš Lietuvos beveik nieko nežino. Nelengvesnės kovos mūsų merginų laukia ir kitose grupės rungtynėse. Liepos 2 dieną 9 val. 45 min. su pirmąją Australijos pora Louise Bawden ir Taliqua Clancy (20 reitingas) ir liepos 3 dieną tuo pačiu metu su antrąją Nyderlandų pora – Jantine van der Vlist ir Marloes Wesselink (29 reitingas). Lietuvaičių reitingas – 44.

Sportininkių treneriai Marius Vasiliauskas ir Tadas Donėla labai atsargiai vertina savo auklėtinių galimybes ir sako , kad viena pergalė grupės varžybose ar patekimas į kitą etapą , būtų labai geras rezultatas , o svarbiausias tikslas - kaupti tokio rango varžybų patirtį ir grūdinti charakterį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų