REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nijolė Druto, LRT radijas, LRT.lt

Lenkai griežtai neigia Rusijos žiniasklaidos pranešimus apie „PKN Orlen“ pasiūlymus Rusijos koncernui „Rosneft“ perleisti Mažeikių įmonę.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša LRT radijas, taip tvirtina rusų verslo laikraštis „Vedomosti“, ketvirtadienio numeryje rašantis, kad už naftos tiekimą „PKN Orlen“ siūlo rusų koncernui „Rosneft“ Mažeikių įmonę ir dalyvavimą Lenkijos naftos rinkoje.

REKLAMA

Žaibiškai šios informacijos paneigimą paskelbė ir pats koncernas „PKN Orlen“, ir jo pagrindinis akcininkas Lenkijos Iždo ministerija, pareikšdami, kad straipsnyje pateikta informacija yra neteisinga ir nepatvirtinta faktais.

„Norime kategoriškai pabrėžti, kad „PKN Orlen“ nevykdo jokių veiksmų, siekiančių parduoti „Orlen Lietuva“ akcijas. Koncernas nedalyvauja ir nėra suinteresuotas dalyvauti „Rosneft“ prekybos degalais projekte. Nevyksta jokie kiti pokalbiai su „Rosneft“ dėl degalų tiekimo“, – rašoma ketvirtadienį paskelbtame „PKN Orlen“ pareiškime.

REKLAMA
REKLAMA

Panašaus turinio tekstą paskelbė ir Lenkijos Iždo ministerija, kategoriškai pabrėždama, kad Vedomosti.ru pranešimai apie glaudinamą lenkų ir rusų bendrovių bendradarbiavimą yra netiesa ir neatitinka realių lenkų bendrovės ir pagrindinio jos akcininko siekių.

„Tai ne pirmas rusų mėginimas sukelti sąmyšį“, – pastebi situaciją dienraščiui „Gazeta Wyborcza“ komentuojantis Sobeskio instituto ekspertas Tomaszas Chmielis. Jis atkreipia dėmesį, kad „PKN Orlen“ yra priverstas būti Rusijos kompanijų klientu ir yra suinteresuotas tolesniu bendradarbiavimu, tačiau, pasak lenkų eksperto, sunku šiuo metu pasakyti, ar tai bus tik prekybinis bendradarbiavimas, ar siesis su akcijų nuosavybės pokyčiais.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų