REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasarišką trečiadienio popietę atostogų išsiilgę vilniečiai turėjo galimybę bent trumpam atsidurti paslaptingojoje Indijoje. Vilniaus Universiteto Teatro salėje klasikinių indiškų šokių pasaulio duris atvėrė festivalis „Mano Indija“. Antrus metus Lietuvos-Indijos forumo bei VšĮ „Azijos menų centro“ organizuojamas renginys sutraukė visą būrį Indijos bei klasikinio šokio mylėtojų.

REKLAMA
REKLAMA

„Šokis - tai daugiau nei judesys. Tai jausmas, tai estetika, tai emocijos... Mes visi jį interpretuojame skirtingai, bet visi liekame neabejingi“, - pasakoja festivalio idėjos autorė, klasikinių indiškų šokių šokėja bei mokytoja Kristina Luna Dolinina.

REKLAMA

Prieš keletą metų gimusi idėja sukviesti įvairias, klasikinius indiškus šokius propaguojančias mokyklas bei teatrus tampa gražiu tradiciniu renginiu, kurio dalyvių bei draugų ratą kasmet ketinama plėsti.

„Džiugu, kad savo pasirodymais šiame festivalyje mus džiugina ne tik mažieji šokėjai, bet ir scenos profesionalai“, - apie renginį pasakojo Lietuvos-Indijos forumo prezidentas Vytis Vidūnas.

„Šiemet nusprendėme paįvairinti programą ir pakvietėme trupę iš Kauno, kurie nustebino spalvingu Bolivudo šokių pasirodymu“, - renginio įspūdžiais dalinosi K. Dolinina.

Birželio 26 d. vykusiame festivalyje dalyvavo šokio teatras - studija „Natya Devi“, scenos meno ir šokio teatro akademija „Rajyashree Ramesh“, kalsikinių indų šokių studija "Bharatha alaya", vaikų ir jaunimo klubas "Ąžuoliukas". 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų