REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bėgdami nuo kasdienybės ir miesto triukšmo atokvėpį Neringoje randa daugybė Lietuvos ir užsienio turistų. Kasmet kurortas džiugina išpuoselėta aplinka, keliasdešimt kilometrų besitęsiančiais balto smėlio paplūdimiais bei kvapą gniaužiančiomis kopomis. Tačiau, norint likti vienu populiariausių kurortų, būtina plėtoti viso miesto infrastruktūrą bei tvarkyti viešasiąs erdves.  

REKLAMA
REKLAMA

Tikimasi pradėti kelio Smiltynė- Nida rekonstrukciją

Pasak Neringos miesto mero Dariaus Jasaičio turizmas ir su turizmu susijusių paslaugų teikimas – vienas svarbiausių savivaldybės gyventojų pragyvenimo šaltinių, todėl prioritetas skiriamas gyventojų  palankios aplinkos kūrimui ir kurortinių paslaugų kokybės užtikrinimui.

REKLAMA

„Svarbiausios plane numatomos priemonės ir investicijos yra susijusios su vandens, sveikatinimo ir kultūrinio turizmo plėtra, kurorto patrauklumo didinimu gerinant turizmo paslaugų kokybę, mažinant sezoniškumą. Savivaldybės taryba ir administracija siekia kurti konkurencingą verslo aplinką, sudaryti sąlygas turizmo sektoriaus plėtrai ir skatinti vietos gyventojų, ypač jaunimo, verslumą.“- pasakoja D. Jasaitis.

Neringos miesto meras neslepia, jog labai tikimasi pradėti pagrindinio krašto kelio Smiltynė- Nida rekonstrukciją. Jau dabar pradedami įgyvendinti Nidos centrinės dalies sutvarkymo pirmojo etapo darbai, rekonstruojama Pervalkos gatvė.

REKLAMA
REKLAMA

„Neringoje yra daugybė vietų, kurias verta ir būtina pamatyti. Ne veltui Kuršių nerija įtraukta į žinomos kelionių žurnalistės bei „Travel Channel“ laidos prodiuserės Patricijos Schultz bestselerį „1000 vietų, kurias turi aplankyti prieš mirdamas“.-pasididžiavimo neslepia unikalaus miesto meras,- tačiau vis dėl to, tuo apsiriboti negalime.”

Investicijos būtinos, jei norima išsaugoti klientą

Daugiau nei 80 % lankytojų yra pastovūs poilsiautojai Neringoje, maždaug pusė atvykstančių šiame kurorte lankosi kasmet ar net kelis kartus per metus. Dėl šios priežasties, priežiūra bei atsinaujinimas aktualus, ne tik bendrai miesto infrastruktūrai, bet ir iš turistų išsilaikantiems vietiniams verslams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais „Rūkyta žuvis tik pas Joną“ kavinė vasarotojus pasitinka itin pasikeitusia bei atsinaujinusia aplinka. Pasak savininko Jono Šato tokie pokyčiai bei investicijos yra būtinos ir neišvengiamos norint išlaikyti lojalų bei patenkintą klientą.

„Yra dalykai, kurie reikalauja pastovumo bei tradicijų, tai teikiamo maisto kokybė ar galimybė klientui vakarieniaujant grožėtis vaizdu į marias, tačiau, tuo pat metu, norime mūsų lankytojams suteikti maksimalų komforto jausmą, kuris pasiekiamas atnaujinant kavinės inventorių bei erdves.“- teigia J. Šatas.

REKLAMA

Į šį kraštą važiuoja nuolatiniai turistai, kurie ieško tylos, ramybės, erdvės ir kartu mankštinimosi gamtoje, turistinių ir kurortinių paslaugų šiam kontingentui netrūksta Neringa populiari ir tarp šeimų su mažamečiais vaikais, ir tarp jaunimo, todėl populiarumo nepraranda ir pagrindinės Nidos pasilinksminimo vietos „Prieplaukos vyninė“, sumuštininė „Kaštonas“ bei šalia pajūrio ,įsikūręs šiais metais taip pat atsinaujinęs, „Tuborg Beach Bar“.

Poilsį renkasi tie, kuriems nesvetimas išskirtinės laisvės pojūtis

Bėgantys nuo kasdienybės ir miesto triukšmo atokvėpį tikrai ras Neringą sudarančiuose, senųjų kuršių genties paliktuose žvejų kaimuose, kur greta unikalaus istorinio palikimo, stulbinamo grožio gamtos rasi ir modernią turizmo infrastruktūrą. O poilsį čia, pasak Neringos miesto mero, tikrai ras tie, kuriems nesvetimas išskirtinis laisvės pojūtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų