REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paviešinus Jungtinių tautų narkotikų ir nusikaltimų tarnybos (UNODOC) ataskaitą, paaiškėjo, kad Britanija yra didžiausia taip vadinamų „legalių kvaišalų“ rinka visoje Europos Sąjungoje. JK nusikaltimų prevencijos ministras pareiškė, kad „šaliai gresia pavojus“.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso 670 tūkstančių britų nuo 15 iki 24 metų amžiaus kategorijoje yra eksperimentavę su minėtomis cheminėmis medžiagomis nors kartą, skelbia BBC.

REKLAMA

2013 metų Pasaulio narkotikų ataskaitoje teigiama, kad visame pasaulyje užfiksuotas pavojingas naujų psichoaktyvių medžiagų, vadinamų NPS, vartojimo išaugimas.

Mefedrono, dar žinomo kaip „meow meow“ ar „M-CAT“, suvartojimas Anglijoje ir Velse sumažėjo 2010 metais šiuos kvaišalus paskelbus nelegaliais.

Nusikaltimų prevencijos ministras Jeremy Browne‘as pareiškė, kad Britanija „vadovauja globalinėms pastangoms kovoti su rimta grėsme“, kylančia iš legalių kvaišalų, „prisitaikydama ir įvesdama naujoves“.

REKLAMA
REKLAMA

Politikas aiškino, kad valdžia įvedė naują tvarką, leidžiančią laikinai uždrausti bet kurias naujų kvaišalų rūšis tol, kol bus ištirtas jų poveikis ir keliama grėsmė.

UNODOC ataskaitoje teigiama, kad britai legalių kvaišalų įsigyja nesunkiai, dažniausiai – interneto pagalba. Daugelis tokių naujų cheminių medžiagų yra sukuriama Azijoje, iš kur gabenama į visas kitas pasaulio šalis.

Legalių narkotikų plitimas yra rimta problema, kadangi šių medžiagų negatyvus poveikis dažnai nebūna pakankamai ištirtas. Tai klaidina vartotojus, manančius, kad juos vartoti – nieko bloga.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų