REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmonės gali gyventi bet kur, tačiau kai kurie tai daro geriau nei kiti. Portalas „Business Insider“ pateikia sąrašą namų, kurių architektūra yra žmonių unikalumo ir kūrybingumo paminklas.

REKLAMA
REKLAMA

70 kupolinių namų buvo pastatyti žmonėms, kurie per žemės drebėjimą Indonezijos istoriniame Jogiakartos mieste prarado savo namus. Monolitiniai kupolai gali atlaikyti žemės drebėjimus ir 306 km/h siekiančius vėjus.

REKLAMA

Šis statinys yra bioklimatinis saulės energiją naudojantis namas, stovintis Rytų Prancūzijoje. Būstas suprojektuotas kaip trimatis saulės laikrodis, palaikantis vėsią temperatūrą vasarą ir šildantis gyvenamas patalpas žiemą ir rudenį.

Trijų aukštų butas Bruklino „Clock Tower“ pastate gali pasigirti vaizdu į Brukliną, Manhataną ir Kvinsą. Butas turi atskitą liftą, 650 kv. metrų ploto ir dabar parduodamas už 18 mln. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

73-ejų statybininkas Bohumilas Lhota sukūrė besisukantį namą kaimelyje į šiaurę nuo Prahos. Statybas pradėjo 1981metais, jas pabaigė tik po 21 metų. Tačiau dėl ypatingos konstrukcijos čeko nemas gali suktis, taigi šeiminkas gali grožėtis geriausiu vaizdu.

Laikomas siauriausiu pasaulyje namu ir siekiantis maždaug 1,5 metro pločio būstas pastatytas Varšuvoje tarp jau stovinčių namų. Statytojas Edgaras Keretas teigia, kad šis namas yra jo tėvų mirusių Holokausto metu, memorialas.

Šie nameliai medžiuose yra Nine Ladies vietovėje Šiaurės Anglijoje. Juose 4 metams apsigyveno žmonės, protestuojantys prieš žemių niokojimą išgaunant gravelitą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis namas Nigerijoje suprojektuotas taip, kad atspindėtų keleivinio lėktuvo formas. Namą kūrusi pora norėjo pabrėžti savo aistrą kelionėms. „Lėktuvinėje“ namo dalyje yra įkurtas darbo kambarys ir virtuvė.

Liu Lingchao sukonstravo kilnojamą namą, kad galėtų grįžti į savo gimtąjį miestą Kinijoje. Vyras eina jau penkerius metus, nešdamas maždaug 60 kg sveriančia bambuko ir celofano struktūrą. Čia taip pat yra įkurta lova su patalyne. Kinui iki tikslo liko nueiti tik 32 kilometrai.

Chrisas ir Malissa Tackai 2011 metais atsisakė savo gyvenimo tarp technologijų ir išsikėlė į nykštkinį namą Vašingtono valstijoje, JAV. Jų būsto plotas sudaro tik 13 kv. metrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų