REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien paaiškėjo, jog Panevėžio "Ekranas" UEFA Čempionų lygos antrojo kvalifikacinio etapo pirmąsias rungtynes galės žaisti savo mieste, tačiau leidimas suteiktas su tam tikromis išlygomis.

Šiandien paaiškėjo, jog Panevėžio "Ekranas" UEFA Čempionų lygos antrojo kvalifikacinio etapo pirmąsias rungtynes galės žaisti savo mieste, tačiau leidimas suteiktas su tam tikromis išlygomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Šveicarijoje ištraukus UEFA Čempionų lygos burtus paaiškėjo, jog antrajame kvalifikaciniame etape panevėžiečiai susikaus su stipriausia Islandijos komanda FH "Hafnarfjardur" (Fimleikafélag Hafnarfjarðar). Kadangi "Aukštaitijos" stadionas neatitinka griežtėjančių UEFA reikalavimų, buvo iškilusi grėsmė, jog šiemet Panevėžyje galėjo nevykti jau net ir antrojo atrankos etapo rungtynės. Visgi UEFA leido rengti rungtynes su islandais, tačiau iki liepos 7-osios dienos, kuomet į Panevėžį atvyks UEFA delegatai, miesto savivaldybė įpareigota atlikti daug papildomų darbų. Panevėžio savivaldybei priklausančio stadiono sėdimų vietų skaičius priklausys nuo to, kiek tribūnų bus suspėta rekonstruoti. Šiuo metu žiūrovai būtų įleidžiami tik į rekonstruotas A ir B tribūnas, tuo tarpu F, G, H tribūnos, nors jose ir yra sumontuotos kėdės, liktų tuščios, kadangi šių sektorių konstrukcijos neatitinka reikalavimų. Neaišku, ar pavyks laiku užbaigti ir C tribūnos rekonstrukciją. Visos stadiono kėdės turi būti sunumeruotos. Taip pat stadione turi būti išplėstas žiniasklaidos ir VIP sektoriai, atnaujintas dopingo kontrolės kambarys, paruošta daugiau evakuacijos planų ir stadiono specialių ženklų, atnaujintas apšvietimo sertifikatas. Rungtynėms privaloma įrengti papildomą elektros generatorių, kuris užtikrintų energijos tiekimą iškilus nenumatytoms problemoms. Tarptautiniam mačui turi būti išnuomota pakankamas kiekis biotualetų. Jei "Ekranui" pavyktų peržengti islandų barjerą, trečiojo etapo mačus Lietuvos čempionai neišvengiamai turės žaisti kitame mieste. Toks atvejis jau buvo pernai, kuomet rungtynes su "Anderlecht" ir "Steaua" ekraniečiai buvo priversti žaisti Vilniuje. 2011-aisiais UEFA "Aukštaitijos" stadionui suteikė išskirtinę išimtį ir tiek antrojo, tiek trečiojo etapo rungtynes leido žaisti Panevėžyje. Rungtynėse su "Valletta" ir BATE buvo pasiekti kelių pastarųjų metų žiūrovų skaičiaus rekordai, o "Ekranui" tai buvo sėkmingiausias pasirodymas tarptautinėje arenoje klubo istorijoje. Liepos pabaigoje Lietuvoje vyksiančio Europos jaunimo iki 19 metų futbolo čempionato rungtynės taip pat galėjo vykti ir "Aukštaitijos" stadione, tačiau ir šįkart nesugebėta jo tinkamai paruošti. Primename, jog pirmosios "Ekrano" ir FH rungtynės įvyks liepos 16 arba 17 dieną. Tiksli data ir laikas paaiškės artimiausiomis dienomis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų