REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Vilniuje į Europos Sąjungos (ES) karinę operaciją prieš jūrų piratus „Atalanta“ išlydėti Lietuvos kariai.

REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinės paramos elemento (NPE-A) kariai bus dislokuoti Džibutyje Rytų Afrikoje ir tarnaus kartu su Europos Sąjungos misijos „Atalanta“ logistinių komponentu.

REKLAMA

Kariai organizuos ir koordinuos Autonominės laivų apsaugos grupės (ALAG) karių aprūpinimą, pirks įvairias prekes ir paslaugas, pradedant maistu, vandeniu ir baigiant apgyvendinimo suteikimu.

Planuojama, kad kariai operacijoje dalyvaus iki šių metų pabaigos, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Iš viso NPE-A sudaro 18 karių, pirmieji du išvyksta į misiją mėnesiu anksčiau nei jų kolegos, nes turės pasirengti priimti ALAG karius ir krovinius.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuva operacijoje „Atalanta“ dalyvauja nuo 2011 metų pradžios, kai į operacinę vadavietę Nortvude (Jungtinė Karalystė) buvo paskirtas Lietuvos karinių jūrų pajėgų štabo karininkas. Nuo šių metų rugpjūčio Lietuva taip pat skirs vieną karininką Nyderlandų vadovaujamame štabo laive.

Didžiausia ES karinė operacija „Atalanta“ pradėta 2008 metų pabaigoje reaguojant į ypač išaugusį piratavimų skaičių prie Somalio krantų. Operacijoje dalyvaujantys karo laivai Adeno įlankoje ir Somalio vandenyse lydi Pasaulio maisto programos laivus, gabenančius paramą Somalio gyventojams, atgraso ir sulaiko piratus, ginkluotus plėšikus operacijos rajone, vykdo žvejybos monitoringą, kita.

Šiuo metu operacijoje dalyvauja 23 ES ir 3 ES nepriklausančios valstybės narės, skiriančios iki 2 tūkst. karių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų