REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Justina DIKŠAITĖ Savaitgalį Kaune Lietuvos rinktinei atstovavusi ir sėkmingai pasirodžiusi Europos komandų II lygos lengvosios atletikos čempionate šiaulietė bėgikė Eglė Balčiūnaitė XXVII Pasaulio vasaros universiadai ruošiasi namuose. Savivaldybės metams skirtus 5000 litų sumokėjo už stovyklą balandžio mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

Nugalėjo savo rungtyse

Europos komandinio čempionato II lygio varžybose E. Balčiūnaitė 800 metrų nubėgo greičiausiai – per 2 min. 03,05 sek.

REKLAMA

Dalyvaudama estafetės 4x400 metrų bėgimo rungtyje, E. Balčiūnaitė su kitomis bėgikėmis distanciją įveikė per 3 min. 35,11 sek. ir pelnė pirmąją vietą.

Lietuvos rinktinei Europos komandiniame čempionate pelnyti antrąją vietą ir patekti į I lygą padėjusi sportininkė artėjančiai Pasaulio vasaros universiadai, kuri vyks Kazanėje, ruošiasi namuose.

„Žinoma, kad prieš svarbias varžybas yra geriau treniruotis stovykloje, nei namuose. Tačiau tam neturime lėšų“, – sakė lengvaatletę E. Balčiūnaitę treniruojantis Aleksandras Kitanovas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių miesto savivaldybė pajėgiai sportininkei metų išlaidoms buvo skyrusi 5000 litų. Pinigai ne tik išleisti balandį vykusiai svarbiai stovyklai, bet ir dar primokėta iš pačios čempionės kišenės.

Šiaulių universitete vietos neatsirado

24-erių E. Balčiūnaitė studijas tęsia Lietuvos sporto universitete. Jau baigtas pirmasis magistro kursas.

„Studijas norėjau tęsti Šiauliuose, – viskas būtų vietoje, nesitrukdytų nei treniruotės, nei mokslai“, – sakė E. Balčiūnaitė. Šiaulių universiteto Kūno kultūros ir sporto edukologijos katedroje nemokamos vietos čempionei neatsirado, nors studijuodama bakalauro studijas ji garsino būtent Šiaulių universitetą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pareikalavus už mokslus mokėti, sportininkė pasirinko nemokamas magistro studijas Kaune.

Vienuolika treniruočių per savaitę

Šiaulių miesto savivaldybės stadione besitreniruojanti E. Balčiūnaitė stengiasi neatsilikti nuo stovyklos režimo.

„Keliuosi tuo pačiu laiku, – prieš aštuonias. Kad prieš treniruotes neapkraučiau organizmo, pusryčiams išgeriu kavos arba arbatos su mažu sumuštiniu“, – pasakojo apie savo rytą E. Balčiūnaitė.

Po sportininkės pusryčių – treniruotės iki trijų valandų trukmės, sveikatingumo procedūros.

REKLAMA

Pietums lengvaatletė renkasi orkaitėje keptą žuvį su daržovėmis. „Mano maistas yra sausas, nes vengiu riebalų, – paaiškino čempionė. – Tačiau taip maitindamasi, nesistengiu numesti svorio, nes artėjant intensyvaus treniravimosi sezonui, mano svoris krinta savaime“.

Treniruojasi Eglė kasdien po du kartus. Tik ketvirtadieniais – vieną. Sekmadienis – poilsio diena.

Tokiu ritmu sportininkė gyvena jau dvylika metų, – kada septintoje klasėje savo sportinę karjerą pradėjo kaip ėjikė.

Metams – pora batelių

Trenerio A. Kitanovo teigimu, tik geriausieji pasaulio sportininkai yra remiami kurio nors sportinių prekių tinklo. E. Balčiūnaitę rengia „Nike“. Du kartus per metus sportininkei yra atsiunčiami sportiniai bateliai ir apranga.

REKLAMA

„Treniruojuosi su vienais bateliais, o varžybose dalyvauju avėdama spartukus. Stengiuosi, kad dviejų porų sportinių batelių užtektų visiems metams“, – sakė čempionė.

Kitą savaitę E. Balčiūnaitė išskrenda į Kazanę, kur dalyvaus XXVII Pasaulio vasaros universiadoje. Kartu su ja vyks treneris A. Kitanovas ir ėjikas Tomas Gaidamavičius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų