REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus aeroklubo surengtas tradicinėse Z. Brazausko atminimo taurės varžybas laimėjo 23-ejų metų pilotas, o antrąją vietą iškovojo 19-metis. Dešimt dienų Paluknyje vyko vieno iš Vilniaus aerodromo klubo įkūrėjų Zenono Brazausko atminties taurės sklandymo varžybos. Sklandytojai rungėsi šešiuose etapuose, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Varžybos buvo labai smagios. Visi gražiai suskraidė, saugiai, netinkamas oras buvo tik porą dienų. Visos kitos dienos buvo puikios“, - apibendrino renginį Vilniaus aeroklubo direktorė Dalia Vainienė.

REKLAMA

Varžybas galima pavadinti jaunimo triumfu. Šių metų liepos 20 – rugpjūčio 10 dienomis Lenkijoje vyksiančiame pasaulio jaunimo čempionate dalyvausiantys Lietuvos sklandytojai Z. Brazausko atminimo taurės varžybose užėmė pirmą ir antrą vietas.

Taurę iškovojo 23 metų Marius Pluščauskas. Antrą vietą užėmė dar jaunesnis pilotas, 19-metis Joris Vainius. Trečias buvo toli gražu ne pirmus metus sklandantis Mindaugas Žaliukas. Be M. Pluščausko ir J. Vainiaus į pasaulio jaunimo pirmenybes vyks ir 21-erių metų Algimantas Radžiūnas. Jis Z. Brazausko taurės varžybų įskaitoje finišavo šeštas.

REKLAMA
REKLAMA

Apskritai jauniausias varžybų dalyvis buvo J. Vainius. Vyriausias – 62-ejų metų Algimantas Miklaševičius. „Jis skrido dviviečiu sklandytuvu su vienu jaunuoliu, šį mokydamas. Tas sklandytuvas buvo prasčiausias iš visų. Bet ir su juo A. Miklaševičius sklandė labai gerai“, - komentavo daugiausia patirties turėjusio sportininko pasirodymą D. Vainienė.

Bendroje įskaitoje veteranas užėmė 14-ąją vietą. Be A. Miklaševičiaus ir P. Pakarklio, dviviečiu sklandytuvu skrido dar vienas ekipažas - A. Bivainis ir A. Pilvinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po pirmo skrydžio varžybų nugalėtojas M. Pluščauskas buvo antras. Vėliau užėmė dvi pirmąsias vietas ir vėl antrąją. Du paskutiniai skrydžiai Mariui buvo ne tokie sėkmingi. Juose jis užėmė septintą vietą. Tačiau anksčiau surinktų taškų pakako, kad šis sklandytojas būtų paskelbtas taurės laimėtoju.

„Po kelių pratimų buvo aišku, kad jeigu Marius klaidos nepadarys, jis laimės šias varžybas. Jau buvo truputėlį atsiplėšęs. Taip, jis visada užimdavo neblogas vietas, bet negalima sakyti, kad kovos nebuvo“, - komentavo aeroklubo vadovė.

REKLAMA

Z. Brazausko atminimo taurės varžybos nėra reitinginės. Jose leidžiama sklęsti įvairiais sklandytuvais.

„Zenonas Brazauskas buvo ilgametis Vilniaus aeroklubo vadovas, puikus pavyzdys mums. Jis buvo sklandytojas, rekordininkas, instruktorius, pilotas“, – apie visų Lietuvos sklandytojų gerbiamą asmenybę kalbėjo D. Vainienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų