REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas iš didžiausių Kinijos automobilių gamintojų „Beijing Automotive Group“ (BAIC) pranešė apie savo plėtros planus – pasirodo, kinai ruošiasi įsigyti bent tris Europos automobilių gamintojus. Kinai dar neįvardino konkrečių markių, tačiau pranešama, kad investiciniai bankai jau išrinko „BAIC“ plėtrai tinkamiausias kandidatūras.

REKLAMA
REKLAMA

Tokie maksimalistiniai kinų planai automobilių pramonės ekspertų visai nestebina. Dauguma Europos ir Amerikos automobilių gamintojų dabar dirba ganėtinai nuostolingai, nes neišnaudojamas gamyklų potencialas. Na o „BAIC“ be viso to jau turi patirties dirbant su europiečiais – Kinijoje jau senokai veikia bendros įmonės su „Mercedes-Benz“ ir „BMW“.

Pasaulinė praktika rodo, kad europinių automobilių markių perėjimas Azijos koncernų globon yra naudingas abiems pusėms. Štai „Volvo“ atsitiesė po finansinių injekcijų iš kinų „Geely“ pusės, na o britų „Land Rover/Jaguar“ pradėjus kontroliuoti indų „Tata“ grupei tapo gerokai paprasčiau atsilaikyti prasidėjus pasaulinei krizei. Na o rytiečių gamintojai gavo tai, kas jiems anksčiau buvo nepasiekiamą – Europos inžinierių potencialą, tradicijas ir stilių.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų