REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Teismas trečiadienį baigė nagrinėti Seimo narės "darbietės" Dangutės Mikutienės ieškinį kadenciją baigusiam prezidentui Valdui Adamkui dėl jo knygoje išsakytų teiginių, esą neatitinkančių tikrovės ir žeminančių politikės garbę ir orumą.

REKLAMA
REKLAMA

 

Vilniaus miesto apylinkės teismas sprendimą skelbs liepos 15 dieną.

V.Adamkus knygoje "Paskutinė kadencija. Prezidento dienoraščiai", aprašydamas "darbiečių" kelionę į Maskvą pas partijos vadovą Viktorą Uspaskichą 2007 metais, teigė, kad jie "išsijuosę dergė Lietuvą".

REKLAMA

D.Mikutienė teigia, kad tai neteisingi teiginiai, jie žemina jos garbę ir orumą ir prašo priteisti 200 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimo. Politikė anksčiau yra sakiusi, kad laimėjusi bylą pinigus skirtų labdarai.

"Aš Maskvoje nurodytą dieną nebuvau ir Lietuvos nedergiau. Tikiuosi teisingo sprendimo", - teismui sakė "darbietė". Moteris teigia, kad V.Adamaus dienoraščio įrašo dieną Maskvoje nebuvo - ji slaugė Lietuvoje pasiligojusią motiną.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentarės advokatė Ramunė Ramanauskienė teigė, kad, kad V.Admkaus dienoraštį skaitytojas suvokia kaip įvykių atpasakojimą, o ekspertizė konstatavo, kad knygos autorius yra V.Adamkus.

"D.Mikutienė sureagavo tik pasirodžius knygai. Atsakovas populiarėja dėl knygos, nors turtinės naudos negauna. Ši knyga bus daug metų naudojama kaip šaltinis apie to meto įvykius", - sakė advokatė R.Ramanauskienė. Ji tikino, kad ginčo tekstas daro neigiamą įtaką D.Mikutienės politinei veiklai, kuri Seimo nare išrinkta jau ketvirtą kadenciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Visi žinom posakį - varnos apdergė tvorą", - sakė R.Ramanauskienė, įrodinėdama prezidento knygoje išsakytu teiginiu politikei padarytą žalą.

Pats V.Adamkus teismo posėdyje nedalyvavo. Jo advokatė Kristina Čeredničenkaitė sakė, kad ekspertizė parodė, jog minimi teiginiai tebuvo nuomonė, o nuomonės paneigti nereikia. Be to, pasak advokatės, D.Mikutienė turėjo iš pradžių kreiptis į leidyklą, kad ji paneigtų esą tikrovės neatitinkančias žinias.

Byloje trečiuoju asmeniu dalyvauja žurnalistas V.Bartasevičius bei knygą išleidusi leidykla "Tyto alba". Ji knygą išleido 40 tūkst. egzempliorių tiražu.

REKLAMA

"Pasijutau, kaip skaitydamas rusų satyros klasikos knygą "Rankų miklumas ir jokios apgaulės", - teismui sakė V.Bartasevičius. Jis stebėjosi D.Mikutienės aiškinimais apie vieną dieną, nes knygoje kalbama apie visą mėnesį.

Tuo tarpu D.Mikutienė stebėjosi, kad politologai, žurnalistai gali reikšti savo abejones apie Valstybės saugumo departamentą, tačiau jei nuomonę apie teisėsaugą pareiškia Seimo narė, tai prilyginama valstybės dergimui.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų