REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gyvsidabriu apnuodytame Ukmergės teismo pastate ilgus metus dirbęs teisėjas Evaldas Pašilis buvo atsidūręs reanimacijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Teisininkas neatmeta, kad jo sveikatai smogė gyvsidabris, kuriuo jis ir jo kolegos buvo apnuodyti darbovietėje, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

REKLAMA

Pasak dienraščio, iki šiol niekada sveikata nesiskundęs 39 metų E.Pašilis blogai pasijuto praėjusį trečiadienį. Pėsčiomis eidamas į darbą jis staiga prarado sąmonę ir griuvo ant kelio.

Teisėją apžiūrėję Ukmergės medikai jį užrašė konsultacijai pas kardiologą ir paleido namo, tačiau vėl blogai pasijutęs jis kitą dieną nuvažiavo į Santariškių klinikas sostinėje.

Čia teisėjui diagnozuota masyvi trombolija – kairės kojos kraujagyslėje aptiktas stambus krešulys. Išgirdęs šią diagnozę E.Pašilis prisiminė, kad per pastarąjį dešimtmetį dėl panašių ligų Anapus iškeliavo du jo kolegos.

REKLAMA
REKLAMA

Ir 2006 metų kovo mėnesį ilgametį Ukmergės teismo vadovą Rimantą Kliaugą, ir 2011 metų sausį buvusią teisėją Sabiną Petraškaitę pakirto kraujagyslėse susidarę ir iki gyvybiškai svarbių organų nukeliavę krešuliai.

„Kol kas negaliu tvirtinti, kad dėl mano ligos kalti gyvsidabrio garai. Galbūt mokslas į tai atsakys. Tačiau įvairių sutapimų, leidžiančių taip manyti, nemažai“, – dienraščiui sakė ukmergiškis teisėjas E.Pašilis.

Gyvsidabriu apnuodytame Ukmergės rajono apylinkės teismo pastate E.Pašilis išdirbo 14 metų, penkerius metus – nuo 2007 iki 2012-ųjų – jis buvo šio teismo pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ukmergės rajono apylinkės teisme nuo pernai gruodžio iki šiemet kovo per kelis kartus surinkti beveik trys kilogramai gyvsidabrio. Atlikus laboratorinius sveikatos tyrimus, keturiasdešimčiai Ukmergėje dirbančių teisininkų buvo nustatytas lengvo laipsnio lėtinis apsinuodijimas gyvsidabriu.

Pirmą kartą gyvsidabrio Ukmergės teisme buvo rasta dar 2003 metais.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų