REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Toyota“ įdirbis šioje srityje patvirtintas jau trečius metus iš eilės, kompanijai „Interbrand“ paskelbus savo metinę ekologiškiausių pasaulinių prekių ženklų (angl. „Best Global Green Brands“) ataskaitą. Rengiant šią ataskaitą naudojama metodika, pagal kurią nustatomas skirtumas tarp realių bendrovės pastangų aplinkosaugos srityje ir tų pastangų suvokimo tarp vartotojų.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau nei 10 000 apklaustų vartotojų iš viso pasaulio teigiamai įvertino „Toyota“ ne tik apskritai už pastangas rodyti pavyzdį aplinkosaugos srityje, bet ir už investavimą į išties novatoriškus gaminius, tokius kaip pionieriškasis „Toyota Prius“, taip pat už įvairias bendrovės vykdomas programas, skirtas mažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisiją ir vandens bei energijos vartojimą gamybos procese.

REKLAMA

Bendrovė visame pasaulyje iki šiol pardavė 5,22 milijono „Toyota“ ir „Lexus“ hibridinių automobilių, kuriuos eksploatuojant į aplinką nepateko apie 35 milijonai tonų CO2.

Šiuo metu „Toyota“ pasaulyje yra pradėjusi trejų metų trukmės naujų gaminių išleidimo ciklą, taigi iki 2015 m. pabaigos dienos šviesą turi išvysti 21 naujas arba patobulintas hibridinis modelis.

Europoje vartotojai gali rinktis iš 12 hibridinių „Toyota“ ir „Lexus“ modelių (1). Hibridiniai automobiliai šiuo metu sudaro 18 proc. „Toyota Motor Europe“ pardavimo apimties.

REKLAMA
REKLAMA

2015 m. „Toyota“ planuoja pradėti prekiauti hibridiniu automobiliu, kuris turės vandenilio kuro elementus. Jis bus aprūpintas naujos kartos pavaros sistema ir daugeliu atžvilgių priartintas prie bendrovės puoselėjamos geriausio ekologiško automobilio vizijos.

Bendrovės dėmesys tvarumui ir siekis pirmauti aplinkosaugos srityje atsispindi ir visame jos gaminių eksploatavimo cikle.

„Toyota Motor Manufacturing United Kingdom“ (TMUK) yra pirmoji bendrovės gamykla užsienyje ir pirmoji automobilių gamykla Jungtinėje Karalystėje, gavusi IS0 14001 sertifikatą už savo aplinkosaugos valdymo sistemą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2011 m. TMUK buvo įrengtas didžiausias Jungtinėje Karalystėje pramoninis saulės skydų masyvas, sudarytas iš 16 800 saulės skydų. Veikdamas visu pajėgumu, šis masyvas per metus gali generuoti tiek energijos, kiek reikia 7000 automobiliams pagaminti.

Pernai į aplinką nepateko daugiau kaip 3700 tonų CO2, nes JK „Toyota“ prekybos atstovybių tinklas 15 proc. sumažino vadinamąjį anglies pėdsaką.

„Toyota“ taip pat drąsiai imasi ateities iššūkių – Prancūzijos mieste Grenoblyje vykdo bandomąją elektromobilių programą. Savitarnos automobilių projekte numatyta, kad „Toyota“ parūpins apie 70 itin kompaktiškų miesto elektromobilių, įskaitant „TOYOTA i-ROAD“. Jie papildys viešojo transporto sistemą, kad būtų sumažintas į darbą ir iš darbo žmones vežiojančių transporto priemonių išmetamų dujų kiekis.

Žmonės galės naudotis unikalia centralizuota automobilių panaudos valdymo sistema, kurią sukūrė „Toyota Motor Corporation“. Ji leis planuoti keliones, pasitikrinti, ar yra laisvų automobilių, ir rezervuoti juos išmaniaisiais telefonais.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų