REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos pacientų organizacijos tikisi, kad sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis išmoko vakar jam Seimo suteiktą interpeliacijos pamoką. Tikimasi, kad ministras išgirdo ir pacientų organizacijų susirūpinimą dėl keliamo chaoso medikų ir pacientų bendruomenėse ir susilaikys nuo skubotų reformų sveikatos sektoriuje.

REKLAMA
REKLAMA

„Per pastarąjį pusmetį sveikatos apsaugos ministras kėlė nemažą sumaištį pacientų ir medikų bendruomenėse, kalbėdamas apie planuojamas reformas. Tačiau džiugu, kad ministras laiku suabejojo savo reformų pagrįstumu, jo žodžiai nevirto skubotais ir nepasvertais darbais. Iki šiol V. Andriukaitis susilaikė nuo nepamatuotų veiksmų, šį kartą nusprendė išgirsti pacientų bendruomenės argumentus ir suprato, jog svarbiausia – kokybiškos gydymo paslaugos, kurios pateisintų pacientų lūkesčius. Tikimės, kad planuodamas tolimesnį sveikatos sistemos veikimo modelį ministras ir toliau nuodugniai apsvarstys visus „už“ ir „prieš“ – teigia Lietuvos pacientų organizacijų atstovų tarybos pirmininkė Vida Augustinienė.

V. Andriukaitis, 2012 m. pabaigoje pradėjęs vadovauti Sveikatos apsaugos ministerijai, buvo garsiai prakalbęs apie savo užmojus apriboti paciento teisę pasirinkti gydymo įstaigą ir pačiam nuspręsti, kaip bus panaudoti į Privalomąjį sveikatos draudimo fondą mokami pinigai.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų