REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tūkstančiai manifestantų, prižiūrimi policijos, vėl išėjo į Stambulo gatves. Didelio masto antivyriausybinės demonstracijos daugiau kaip tris savaites tęsiasi visoje Turkijoje, rašo laikraščio „Hurriyet Daily News“ internetinis portalas.

REKLAMA
REKLAMA

Didelio masto antivyriausybinės demonstracijos, kurios tęsiasi visoje Turkijoje jau daugiau kaip tris savaites, prasidėjo nuo protesto mitingo prieš medžių iškirtimą Gezi parke Stambulo centre.

REKLAMA

Šeštadienį keli tūkstančiai žmonių susirinko Taksimo aikštėje Stambule, norėdami pagerbti keturių žmonių, žuvusių per neseniai vykusias protesto akcijas, atminimą. Kaip praneša laikraštis, antradienio vakarą žmonės susirinko aikštėje, kad išreikštų protestą dėl policininko, įtariamo manifestanto nužudymu, paleidimo iki teismo. Analogiškos akcijos vyko daugybėje kitų miestų visoje Turkijoje.

Pranešama, kad antradienį demonstracija Stambule praėjo taikiai, policija ėmėsi visų priemonių tvarkai užtikrinti. Turkijos ministras pirmininkas Recepas Tayyipas Erdoganas sakė, kad „visos tos riaušės – radikalių grupių akcijos“. Jo nuomone, visi kaltinimai, kuriuos meta protestuotojai, tarp jų, dėl alkoholio uždraudimo, niekuo nepagrįsti. „Nėra jokio alkoholio draudimo. Yra tik reguliavimas. Daugelyje šalių galioja panašūs įstatymai. Draudimas pardavinėti alkoholį degalinėse – reikalinga priemonė, kuri padės išvengti avarijų keliuose“, – sakė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

„RIA Novosti“ apžvalgininkas Konstantinas Bogdanovas: „Pirma, kalbama apie didelės visuomenės dalies, pripratusios gyventi pasaulietinėje šalyje, reakciją į galimą šliaužiančią Turkijos islamizaciją. Šia prasme įvykius Turkijos miestuose galima laikyti antireze„arabų pavasariui“, kur ant „demokratijos“ bangos, nušlavusios korumpuotus, autoritarinius, bet pasaulietinius režimus į valdžią pradėjo eiti islamistinės partijos“.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų