REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rūta Lankininkaitė, LRT Televizijos Naujienų tarnyba, LRT.lt

Besirengiant Europos krepšinio čempionatui įgytą patirtį klietuvių verslas sėkmingai parduoda Ukrainoje. Kijeve statoma arena, panaši į Kauno „Žalgirio“ areną, o Charkove – panaši į Klaipėdos.

REKLAMA
REKLAMA

Kijeve arena statoma pagal patobulintą „Žalgirio“ arenos Kaune projektą: pastatas bus ovalus, o ne daugiakampis, be to, aukštesnis ir didesnis –jame tilps dviem tūkstančiais žiūrovų daugiau.

REKLAMA

Pagrindine Ukrainoje tapsianti arena pritaikyta daugiau nei 100 sporto šakų varžyboms, o joje esanti krepšinio aikštė per parą galės būti pakeičiama ledo arena, praneša LRT televizijos naujienų tarnyba.

Projekto Kijeve generalinė rangovė – Ukrainos nekilnojamojo turto vystytojų bendrovė „DeVision“. Ji areną stato pagal sutartį su ją projektavusia Eugenijaus Miliūno studija.

Arena Kijeve turėtų būti baigta iki 2015 m. kai Ukrainoje vyks Europos vyrų krepšinio čempionatas. Tačiau darbo jėgos pasiūla Ukrainoje gali būti yra per menka.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagrindas, jeigu žiūrėtume į kiekius, bus vietiniai darbininkai. O kokybės atžvilgiu imsim ir dairysimės specialistų iš Lietuvos, juo labiau, kad neseniai pastatyta keletas arenų Lietuvoje“ – teigė „DeVision“ generalinis direktorius Genadijus Žukovas.

Ukrainai iki Europos krepšinio čempionato reikia pasistatyti dar penkias arenas. Charkovo arena bus statoma pagal patobulintą Klaipėdos „Cido“ arenos projektą.

Skatina verslininkus investuoti Ukrainoje

Pasak Ukrainos-Lietuvos verslo klubo prezidento Andriaus Venskūno, lietuvių verslininkai Ukrainoje yra vertinami labai gerai. Jo nuomone, veiklai padeda panašios istorinės patirties suformuotas mentalitetas.

„Lietuvos verslas turėtų tikrai žvalgytis ir eiti į tą rinką. Šitoje rinkoje labai intensyviai ieško sričių Amerika, Vokietija. Nekalbu apie Lenkiją - čia ji yra visose strityse. Daug laisvų vietų yra paslaugų sektoriuje“, – teigia Lietuvos komercijos atašė Ukrainoje Rimantas Šėgžda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų