REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

V. Andriukaičio interpeliacija: Seimo nariai diagnozuoja ir komentuoja socialiniame tinkle „Facebook“

R.Juknevičienė: tuoj pamatysime, ar socdemai „išsipirks“ V. Andriukaitį

Kol Seimas antradienio posėdyje svarsto opozicinio Liberalų sąjūdžio inicijuotą interpeliaciją sveikatos apsaugos ministrui socialdemokratui Vyteniui Povilui Andriukaičiui, kai kurie parlamentarai socialiniuose tinkluose aktyviai diskutuoja ta pačia tema.

REKLAMA
REKLAMA

Štai kelių politikų mintys, kuriomis jie dalijosi su kolegomis.

papildyta 14:35

R. Juknevičienė: tuoj pamatysime, ar socdemai „išsipirks“ V. Andriukaitį

Popietę Seimo nariai balsuoja, ar pritaria nutarimo projektui, kuriame parlamentui siūloma nepritarti sveikatos apsaugos ministro socialdemokrato V. P. Andriukaičio atsakymams į klausimus ir pareikšti jam nepasitikėjimą. Kiek anksčiau, kai pristačius nutarimo „Dėl interpeliacijos Sveikatos apsaugos ministrui Vyteniui Povilui Andriukaičiui“ projektą vieni parlamentarai dėstė argumentus, kodėl jie ragina kolegas atstatydinti ministrą arba leisti jam toliau dirbti, kiti toliau dalijosi mintimis socialiniame tinkle. „Įdomu, apie ką prieš pat slaptą balsavimą dėl interpeliacijos V. Andriukaičiui kalbasi J.Bernatonis su V. Uspaskichu? Labai nesocialdemokratinis buvo socialdemokratų balsavimas dėl V. Uspaskicho pateikto SODRA „lubų“ projekto tik ką. Tuoj pamatysim, ar pavyko socdemams išsipirkti Andriukaitį“, – dalijosi mintimis konservatorė Rasa Juknevičienė. - - - - - - -

REKLAMA

R. Juknevičienė nustatė V. Andriukaičio „diagnozę“

„Jau tuoj bus pusė valandos, kai Seime šneka Vytenis Andriukaitis. Suolo kaimynas Vytautas Juozapaitis atidžiai klausėsi ir padarė išvadą – Fidelis Kastro (Castro, ilgametis Kubos lyderis – red. past.). Daug emocijos, įtaigos, daug sudėtingo teksto ir dar daugiau žodžių. Jo besiklausantiems, kurie nėra įsigilinę į sveikatos sistemos struktūrą, atrodo, kad jis tiek daug žino! O iš tiesų – eklektika, jokios sistemos, jokio aiškumo, o ką gi darys? Socialistinė logorėja yra tikslesnis terminas jam“, – antradienį sėdėdama plenarinių posėdžių salėje rašė konservatorė Rasa Juknevičienė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Kalba netaisyta.

REKLAMA
REKLAMA

„Balsuosiu už interpeliaciją“, – pridūrė ji ten pat kiek vėliau – jau nustačiusi V. Andriukaičio „ diagnozę“.

Liberalas R. Šimašius: melas liejasi laisvai

Liberalas Remigijus Šimašius (priminsime, kad būtent Liberalų sąjūdis yra interpeliacijos sveikatos apsaugos ministrui iniciatorius – red. past.) pasirinko kitą formą. Jis paprasčiausiai fiksavo ir savaip interpretavo interpeliacijos eigą.

„Pradeda kalbėti VPA (interpeliacija svarstoma). Vyresnio amžiaus Vytenio gerbėjų komanda ploja ir mojuoja vėliavėlėmis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vytenis prakalbėjo jau beveik pusę jam skirto laiko, bet į interpeliacijos klausimus atsakinėti pradėjo tik dabar. Čia tik tokie durniai kaip Eligijus Masiulis, Gintaras Steponavičius ir Remigijus Šimašius atsakinėja į interpeliacijos klausimus, kai juos bandoma interpeliuoti.“

Kiek vėliau, kai sveikatos apsaugos ministras dėstė savo požiūrį remdamasis daugybe lentelių ir diagramų, R. Šimašius vėl komentavo:

„Melas liejasi laisvai. Vėl neva privačios įstaigos grietinėlę nusėminėja (nors skaidrė apie grietinėlę, o ne kad nusėminėja, nes statistika rodo, kad taip nėra...), vėl apie „laimėtas“ bylas KT Konstituciniame Teisme – red. past.). Ir svarbiausia – tęsiasi gaidelė, kad konkurencija didina sveikatos išlaidas (o aš galvojau, kad konkurencija yra būtina prielaida kaštams ir kainoms mažėti). Vėl apie tai, kad pinigai skiriami „įstaigoms“, o ne pacientams, kurie renkasi įstaigas“.

REKLAMA

Balsas.lt: Kaip jau skelbta, Seimas, antradienio posėdyje svarstęs opozicinio Liberalų sąjūdžio inicijuotą interpeliaciją sveikatos apsaugos ministrui socialdemokratui Vyteniui Povilui Andriukaičiui, nusprendė sudaryti komisiją, kuriai pavesta parengti seimo nutarimo projektą.

Tikimasi, kad 13 asmenų komisija projektą pateiks dar šiandien.

Toks nutarimo projektas gali būti priimtas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių (71 iš 141) balsų dauguma. Priėmus tokį nutarimą ministras turi atsistatydinti.

Liberalų sąjūdžio inicijuotą interpeliaciją sveikatos apsaugos ministrui pasirašė 31 Seimo narys, tarp jų – ir pats ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų