REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švenčionių rajone pasieniečiai sulaikė Nerimi iš Baltarusijos plukdytą didelį kontrabandinių rūkalų krovinį – 50 dėžių cigarečių. Suimtas su jo gabenimu siejamas vilnietis, kuris sulaikymo metu nuo pasieniečių bandė pabėgti panaudodamas ašarines dujas.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos patruliai ties Švenčionių rajono Prienų kaimu pastebėjo valstybės sienos link važiuojantį mikroautobusą „Volkswagen Transporter“. Tolėliau buvę VSAT pareigūnai taip pat pajudėjo šia kryptimi ir įtartiną mikroautobusą aptiko už keliasdešimties metrų nuo Neries kranto. Upės viduriu eina Lietuvos siena su Baltarusija. Šioje vietoje krantas apaugęs krūmynais.

REKLAMA

Prie vairo sėdintis vyras, išvydęs pasieniečius, puolė bėgti ir mėgino atsikratyti automobilio raktelių. VSAT pareigūnai bėglį sulaikė. Vietovės apžiūros metu iki tol ramiai elgęsis sulaikytasis netikėtai išsitraukė dujų balionėlį, papurškė juo arčiausiai buvusiam pasieniečiui ir tamsoje vėl bandė pabėgti. Šįkart jam sutramdyti buvo pasitelkta dvejų metų vokiečių aviganė Dora, kuri neleido vyrui pasislėpti rapsų lauke.

REKLAMA
REKLAMA

Išsiaiškinta, kad sulaikytasis yra 40 metų Vilniaus gyventojas.

Neries krantą tikrinę pasieniečiai netrukus netoliese aptiko iš Baltarusijos atplukdytą kontrabandinių cigarečių krovinį, kurio pasiimti, manoma, ir atvyko vilnietis. Ant neperšlampamo brezento buvo išdėliotos ir tarpusavyje suraišiotos 50 cigarečių dėžių, kurios dar buvo apvyniotos juoda polietileno plėvele.

Iš viso VSAT pareigūnai rado 25 tūkst. pakelių cigarečių „Premier“ ir „Premier 7“, pažymėtų baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Toks rūkalų kiekis, įskaičiavus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, vertas 177 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Cigaretės bei mikroautobusas saugomi Ignalinos rinktinėje. Šio VSAT padalinio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos, neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis bei dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui.

Penktadienį Ignalinos rajono apylinkės teismas leido įvykio vietoje įkliuvusį vilnietį suimti 10 parų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų