REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienio vakarą į Lietuvą sugrįžo "League of Legends" Elektroninio sporto disciplinos komanda "GamingGear.eu". Šis lietuvių penketukas tapo NVS ir Pabaltijo šalių čempionais "CIS Regionals" turnyre, vykusiame birželio 21–23 dienomis Maskvoje, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvieną, nors kiek senesnių pažiūrų žmogų, supažindinus su savoka „eSportas“, teks paaiškinti šio keisto žodžio prasmę. Paaiškinus, greičiausiai, gausime automatišką, visuomenės užprogramuotą reakciją – piršto pasukiojimą prie smilkinio. Nežinantiems – bandome paaiškinti, kad eSportas – tai sporto šaka, kurios erdvė yra kompiuteriniai žaidimai. Kalbėdami apie kiberatletą, mes kalbame apie žmogų, kuris per dieną praleidžia gerą laiko dalį sėdėdamas prie kompiuterinių žaidimų, treniruodamasis savo įgūdžius. Prieš pradedant jums piktintis, kad kompiuterinių žaidimų žaidėjai negali būti vadinami sportininkais, nes yra stori nerd‘ai sėdintys prie kompiuterio, verta aptarti keletą dalykų, kurie galbūt pakeis jūsų požiūrį į tuos, kurie nuoširdžiai domisi elektroniniu sportu.

REKLAMA

„Sportas – specifinė fizinių ar intelektinių užsiėmimų rūšis. Juo siekiama varžytis, (pa)gerinti sveikatą, gauti moralinį ir materialinį pasitenkinimą, išreikšti save, tobulinti(s), siekti garbės ir šlovės.“ – informacija iš Vikipedijos. Taigi, kompiuterinių žaidimų žaidimas yra sportas. Galbūt ne toks sportas, kad visuomenė jį lengvai priimtų ir mes jo discipliną matytume 2016 metų olimpinėse žaidynėse, tačiau tai tik laiko klausimas.

REKLAMA
REKLAMA

Visą birželio mėnesį vyko NVS ir Pabaltijo šalių turnyras „League of Legends“ disciplinoje ir turnyro atrankose dalyvavo virš 190 komandų (komandą sudaro 5 žaidėjai). „League of Legends“ šiuo metu yra populiariausias žaidimas pasaulyje, jį žaidžia virš 70 milijonų žaidėjų. Be to, tai ne tik žaidimas, o tikras eSportas, reikalaujantis itin tikslaus komandinio darbo, susikaupimo ir veiksmų koordinacijos. Kiekvienas komandos narys turi tiksliai žinoti savo vietą, atlikti savo užduotis tiksliai ir laiku. Žaidimo leidėjai, Riot Games, Inc., netgi įkūrė profesionalių kiberatletų lygą (League of Legends Championship Series – LCS), kurioje žaidžiantiems žaidėjams mokami mėnesiniai atlyginimai (gerokai viršyjantys Lietuvoje esantį vidutinį atlyginimą) ir dvikovos vyksta, bei transliuojamos internetu. Kiekvieną savaitę vykstantys renginiai pritraukia net kelis milijonus unikalių žiūrovų. Štai paskutinę Intel Extreme Masters turnyro transliaciją per visą savaitgalį matė 53,539,583 unikalių žiūrovų. XXI amžiaus skaičiai…

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

NVS ir Pabaltijo šalių turnyre dalyvavo ir vienintelė komanda iš Lietuvos – GamingGear.eu: GG Nbs (Laurynas Kisielius), GG Alunir (Gediminas Navakauskis, komandos kapitonas), GG Mazzerin (Džiugas Repčys, jauniausias, vos 16os metų, komandos žaidėjas), GG Deadlybrother (Edas Vasiliauskas) ir GG Inspirro (Mykolas Morkūnas). Po ilgų dvikovų, komanda užsitikrino vietą Maskvoje vykusiame „CIS Regional“ turnyre, į kurį buvo pakviestos 4 stipriausios turnyro komandos.

Pusfinalio kovose (2:0, žaidžiant iki dviejų pergalių) GamingGear.eu komanda, nugalėjusi Good Team Multigaming (Rusija), užsitikrino vietą finale, kur susitiko su Instruments of Surrender (Ukraina) komanda. Rezultatu 2:0 (iki dviejų pergalių) nugalėję Ukrainos atstovus, Lietuvos penketukas tapo absoliučiais NVS ir Pabaltijo šalių čempionais „League of Legends“ disciplinoje, laimėjo 20,000 JAV dolerių piniginį prizą ir kvietimą dalyvauti Kelne, Vokietijoje, vyksiančiame Europos Regioniniame čempionate šių metų rugpjūčio mėnesį, GamesCom parodos metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų