REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Savaitgalį "Croft" trasoje vyko penktasis Didžiosios Britanijos "Porsche Carrera" taurės etapas. Jame pirmąją pergalę šių metų sezone iškovojo "Juta Racing" komandos atstovas Jonas Gelžinis.

REKLAMA
REKLAMA

Permainingomis oro sąlygomis pasižymėjęs savaitgalis tapo tikru galvos skausmu visai komandai. Lietus trasą užklupdavo keletą kartų per dieną, vėliau trasa vėl pradžiūdavo, todėl sprendimai kaip reguliuoti automobilį buvo priimami prieš pat važiavimų pradžią.

REKLAMA

Kvalifikacijoje abejoms lenktynėms pirmąją startinę poziciją pelnė Michaelas Meadowsas. Dėl mechaninės problemos - subyrėjo galinio kairiojo rato guolis - J.Gelžinis kvalifikacijoje kovą dėl aukščiausių pozicijų turėjo baigti įveikęs tik kelis, ne pačius greičiausius ratus, todėl pirmosioms lenktynėms pelnė tik penktąją, o antrosioms - tik aštuntąją startinę poziciją.

Pirmosiose lenktynėse J.Gelžinis finišo liniją kirto viena pozicija aukščiau nei startavo - ketvirtas. Dėl grubaus trasos asfalto ir netinkamai prieš lenktynes sureguliuoto automobilio lenktynininkas skundėsi sparčiu padangų dilimu - ir dėl to kritusiu automobilio greičiu - todėl pakovoti dėl aukštesnių pozicijų J.Gelžinis neturėjo galimybės.

REKLAMA
REKLAMA

Pergalę pirmosiose lenktynėse iškovojo Deanas Stonemanas:

1. Dean Stoneman (D. Britanija) 21 min. 18,187 sek.

2. Rory Butcher (D. Britanija) atsiliko 0,294

3. Michael Meadows (D. Britanija) 5,080

4. Jonas Gelžinis 5,545

5. Victor Jiminez (Ispanija) 16,493

Antrosiose lenktynėse iškart po starto kilo didelė avarija, po kurios iš lenktynių pasitraukė net penki sportininkai, įskaitant ir čempionato lyderį

M.Meadowsą. Po starto pirmame posūkyje M.Meadowsą aplenkęs D.Stonemanas įvažiuodamas į siaurą antrąjį posūkį stabdė gerokai per anksti, o M.Meadowsui posūkyje tiesiog nebeliko vietos ir dėl to jis trenkėsi į varžovo automobilio galą. Po kelių akimirkų į M.Meadowso automobilį trenkėsi Danielis Lloydas, o į jo automobilio galą rėžėsi Rory Butcheris. R.Butcheris savo ruožtu gavo smūgį iš Grahamo De Zille, o dėl kilusio chaoso trasoje į ją buvo išleistas saugos automobilis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Saugos automobiliui pasitraukus iš trasos D.Stonemanas pradėjo bėgti į priekį. Masinio incidento išvengęs ir į trečiąją poziciją pakilęs J.Gelžinis po restarto aplenkė lėčiau važiavusį George'ą Brewsterį ir pradėjo vytis lenktynių lyderį. Nors prieš lenktynes pakeistas automobilio reguliavimas leido J.Gelžiniui važiuoti žymiai greičiau, aplenkti D.Stonemaną Jonui tiesiog pritrūko laiko: J.Gelžinis finišavo antroje pozicijoje, atsilikęs vos 0.6 sek.

Tačiau po lenktynių teisėjai diskvalifikavo D.Stonemaną ir pergalė antrajame važiavime atiteko J.Gelžiniui. Po ilgai trukusių tyrimų teisėjai nusprendė, kad D.Stonemanas avariją pirmame posūkyje sukėlė tyčia, todėl jo rezultatas buvo anuliuotas.

REKLAMA

J.Gelžinis antrosiose lenktynėse užfiksavo ir geriausią rato įveikimo laiką, už kurį jam atiteko papildomas taškas:

1. Jonas Gelžinis (Liet.) 26 min. 13,608 sek.

2. George Brewster (D. Britanija) atsiliko 13,174 sek.

3. Victor Jiminez (Ispanija) 13,633

4. George Wright (D. Britanija) 1:04,693

Pelnęs pergalę J.Gelžinis išsaugojo antrąją vietą bendroje įskaitoje. Čempionate toliau pirmauja M.Meadowsas, surinkęs 163 taškus. J.Gelžinio sąskaitoje - šešiais taškais mažiau.

Kartu su "Porsche Carrera" taurės važiavimais šį savaitgalį vyko ir "Renault Clio" taurės važiavimai. Juose "Juta Racing" komandos garbę gynė Ignas Gelžinis, kuriam pagaliau pavyko nutraukti nesėkmių seriją ir iškovoti nemažai svarbių taškų.

REKLAMA

Pirmosioms lenktynėms I.Gelžinis iškovojo 16-ąją, o antrosioms - 15-ąją startinę poziciją. I.Gelžinis kvalifikacijos pradžioje buvo penktas, tačiau pasikeitęs padangas nebesugebėjo išlaikyti aukšto tempo ir dėl to smuktelėjo rikiuotėje žemyn.

Pirmąją starto poziciją abejoms savaitgalio lenktynėms pelnė britas Joshas Filesas.

Pirmosiose lenktynėse nugalėjo iš pirmosios pozicijos startavęs J.Filesas, o I.Gelžinis finišavo dvyliktoje pozicijoje.

Praėjus keliems ratams po starto I.Gelžinis jau buvo tryliktas, tačiau dėl didelės avarijos rikiuotės pabaigoje lenktynės buvo sustabdytos, o I.Gelžinis prieš restartą buvo nustumtas į penkioliktąją poziciją. Nepaisant to, po pakartotinos starto procedūros I.Gelžinis atkovojo pozicijas ir finišavo nuo vienuoliktoje vietoje likusio Finlayaus Crockerio atsilikęs tik 0,6 sek:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Josh Files (D. Britanija) 16 min. 01,109 sek.

2. Stefan Hodgetts (D. Britanija) atsiliko 4,432

3. Josh Cook (D. Britanija) 5,223

4. Lee Pattison (D. Britanija) 5,927

5. Paul Rivett (D. Britanija) 6,802

...

12.Ignas Gelžinis 17,964

Antrosiose lenktynėse nugalėjo britas Stefanas Hodgettsas. I.Gelžinis ir šiame važiavime demonstravo puikų tempą, tačiau starto metu į jo automobilio šoną

trenkėsi varžovas ir dėl to I.Gelžinis prarado galimybę finišuoti pirmame dešimtuke. Finišo liniją, kaip ir pirmame važiavime, Ignas kirto dvyliktas, nuo vienuoliktoje vietoje finišavusio Josho Cooko atsilikęs vos 0,2 sekundės:

REKLAMA

1. Stefan Hodgetts (D. Britanija) 19:26,141

2. A.Whorton-Eales (D. Britanija) 0,319

3. Josh Files (D. Britanija) 0,665

4. James Colburn (D. Britanija) 0,684

5. Mike Buschell (D. Britanija) 0,976

...

12.Ignas Gelžinis 12,947

Po šio etapo I.Gelžinis bendroje įskaitoje pakilo į šešioliktąją poziciją. Jo sąskaitoje - 57 taškai. Čempionato lyderiu tapo J.Filesas, surinkęs 235 taškus ir trimis taškais aplenkęs Paulą Rivettą.

Šeštieji "Porsche Carrera" ir "Renault Clio" taurių etapai vyks rugpjūčio 2-4 dienomis Didžiosios Britanijos "Snetterton" trasoje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų