REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alpinistų žudynės Pakistane: teroristams padėjo vedlys

Pakistane sumti 37 įtariamieji, kurie gali būti susiję su dešimties alpinistų nužudymu Gilgito rajone, praneša radio.gov.pk.

Pakistano armijos padaliniai, specialiosios tarnybos ir policija dirba kartu siekdamos kuo greičiau nustatyti žudynių vykdytojus ir organizatorius.

Pakistano premjeras pareikalavo nedelsiant sulaikyti kaltuosius dėl žudynių Gilgite Baltistane

Pakistano ministras pirmininkas Nawazas Sharifas (Nabazas Šarifas) pirmadienį pareikalavo nedelsiant suimti asmenis, susijusius su užsienio turistų ir jų vedlio nužudymą Gilgite-Baltistane, bei pareiškė, kad draugiškų šalių piliečių nužudymas Pakistane yra sąmokslas prieš valstybę, pranešama tinklalapyje www.pakistantoday.com.pk.

Pirmininkaudamas vyriausybės posėdžiui, premjeras sakė, kad nereikia leisti Pakistano priešams sėkmingai rengti savo išpuoliu, ir teroro aktų rengėjai turi stoti prieš teismą.

REKLAMA
REKLAMA

Posėdžio dalyviai pareiškė užuojautą dėl šios tragedijos. Planuoti posėdžio dienotvarkės klausimai buvo atidėti, svarstytas šis skaudus incidentas.

REKLAMA

Vidaus reikalų ministras Nisaras Ali Khanas (Nisaras Ali Chanas) sakė posėdyje, kad teroristai pasinaudojo vietiniu vedliu, kuris padėjo jiems patekti į užsienio turistų stovyklą.

Balsas.lt primena, kad birželio 22-osios naktį ginkluoti asmenys užpuolė tarptautinę alpinistų stovyklą Gilgit Baltistano srityje. Užpuolimo metu nužudyta 10 žmonių, tarp jų - Lietuvos pilietis Ernestas Markšaitis. Atsakomybę už šį išpuolį prisiėmė judėjimas „Tehrik-i-Taliban Pakistan”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų