REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gargždų „Banga“ pergale pradėjo „SMScredit.lt A lygos“ čempionato trečiąjį ratą, nutraukdama trijų pralaimėjimų seriją. Vakarų Lietuvos klubas ne tik įveikė „Šiaulius“ išvykoje minimalia persvara 1:0 (0:0), bet ir pasivijo savo šios dienos varžovus turnyro lentelėje. Šiauliečiai patyrė ketvirtąją nesėkmę iš eilės.

Gargždų „Banga“ pergale pradėjo „SMScredit.lt A lygos“ čempionato trečiąjį ratą, nutraukdama trijų pralaimėjimų seriją. Vakarų Lietuvos klubas ne tik įveikė „Šiaulius“ išvykoje minimalia persvara 1:0 (0:0), bet ir pasivijo savo šios dienos varžovus turnyro lentelėje. Šiauliečiai patyrė ketvirtąją nesėkmę iš eilės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pusę kėlinio nei vienai komandai nepavyko sukurti pavojingų momentų ar patikrinti varžovų vartininkų budrumą. „Banga“ eliminavo pagrindinį šiauliečių ginklą – krašto saugus reidus, stengėsi kontroliuoti kamuolį ir staigiais perdavimais užklupti aikštės šeimininkų gynybą nepasiruošusią.

REKLAMA

Būtent po tokio perdavimo iš gilumos kamuolys dešiniajame krašte surado Evaldą Grigaitį, kuriam beliko rezultatyviai asistuoti atakos smaigalyje atsidūrusiam Aurelijui Staponkai. Rezultatyviausias gargždiškių futbolininkas iš poros metrų pelnė vieną lengviausių savo įvarčių sezone, 24-ąją minutę išvesdamas savo komandą į priekį.

Po poros minučių Tomas Salamanavičius suklaidino vieną gynėją ir labai stipriu smūgiu pabandė nuginkluoti Edgarą Jonaitį, tačiau „Šiaulių“ vartininkas kamuolį atmušė.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiauliai“ vienintelę savo progą sukūrė 30-ąją minutę. Rungtynėse prieš „Kruoją“ varžovų gynybą dešiniajame krašte draskęs Rolandas Lesčius išsivadavo nuo gynėjų priežiūros ir atliko gerą perdavimą į baudos aikštelę, tačiau Dovydas Medžiaušis visiškai laisvas smūgiu galva į vartus nepataikė.

Kėlinio pabaigoje E.Grigaitis dar kartą sulaukė perdavimo iš aikštės gilumos, perdavimu surado A.Staponką, kuris pavojingai smūgiavo galva, tačiau rungtynių arbitras užfiksavo nuošalę.

„Šiauliai“ pertraukos metu nesurado vaistų nuo pavojingų varžovų išpuolių dešiniu kraštu, kuriame tiesiog siautė E.Grigaitis. Saugas antrojo kėlinio pradžioje iššoko vienas prieš E.Jonaitį, tačiau laiku vartus palikęs aikštės šeimininkų vartininkas padarė viską, kad išvengtų įvarčio ir smūgį atrėmė. Dar po kelių minučių E.Grigaitis atliko dar vieną aštrų perdavimą, po kurio Tamaziui Čargeišviliui pritrūko centimetrų, kad iš 18 metrų pasiųsti kamuolį į varžovų tinklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

61-ąją dvikovos minutę E.Jonaitis atliko nedidelį stebuklą ir dukart vienos atakos metu gelbėjo savo komandą nuo labai didelių nemalonumų. Po T.Čargeišvilio labai pavojingo baudos smūgio, kai kamuolys prieš pat vartininką, atsimušė į žemę, „Šiaulių“ vartų sargas pademonstravo puikią reakciją, nukreipdamas kamuolį į skersinį, o po poros sekundžių atrėmė ir pakartotinį varžovo smūgį iš kelių metrų.

Tik antrajame kėlinyje aikštėje pasirodęs Rokas Gedminas susilaukė žiūrovų plojimų 74-ąją minutę, kai dešiniajame krašte puikiai suklaidino porą „Bangos“ futbolininkų, tačiau jo perdavimą gynėjai atmušė.

REKLAMA

81-ąją minutę sėkmė nusišypsojo Vytui Gašpuičiui. Po T.Čargeišvilio į baudos aikštelę pakelto baudos smūgio, šiaulietis labai rizikingai pasiuntė kamuolį už galinės linijos visai šalia kairiojo virpsto. „Bangos“ legionierius galėjo pasižymėti rungtynių pabaigoje, tačiau tolimu smūgiu dar kartą pataikė į skersinį.

Aikštės šeimininkų bandymai išgelbėti rungtynes strigo be klaidų rungtyniavusių svečių gynyboje. Jau per teisėjo pridėtą laiką „Šiaulius“ po labai pavojingo Miko Kuros smūgio dar kartą turėjo gelbėti E.Jonaitis.

REKLAMA

Šiaulių „Šiauliai“ – Gargždų „Banga“ 0:1 (0:1).

„Šiauliai“: E.Jonaitis, M.Fridrikas, T. Eliošius, M.Vorobjovas (77 min. K.Kaušas), T.Birškys (46 min. R.Gedminas), V.Gašpuitis, A.Vaskela, R.Lėščius, K.Gusočenko, A.Kazakevičius, D.Medžiaušis.

„Banga“: R.Bogužas, R.Borusas, M.Gudauskas, M.Dūda, T.Salamanavičius (76 min. M.Kura), Ž.Banys, A.dos Santos (48 min. V.Bedoidze), E.Grigaitis (89 min. I.Gerkenašvilis), T.Čargeišvilis, A.Butkus, A.Staponka.

Įvarčiai: A.Staponka (24).

Geltonos kortelės: T.Birškys (28), A.Kazakevičius (36); A.Butkus (63).

Rungtynių teisėjai: D.Petraška, D.Bisigirskas, S.Karka. „SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Vilniaus MFD "Žalgiris" 16 13 2 1 47:6 41

2. Klaipėdos "Atlantas" 17 12 2 3 32:15 38

3. Panevėžio "Ekranas" 16 11 2 3 34:18 35

4. Marijampolės "Sūduva" 17 7 4 6 29:22 25

5. Pakruojo "Kruoja" 16 6 4 6 21:24 22

6. Šiaulių "Šiauliai" 17 4 5 8 22:30 17

7. Gargždų "Banga" 17 5 2 10 22:34 17

8. Alytaus "Dainava" 16 3 2 11 18:41 11

9. Tauragės "Tauras" 16 1 1 14 10:45 4

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: K.Bilinskis („Žalgiris“) – 13 įvarčių, E.Razulis („Atlantas“) – 11, ir N.Valskis („Sūduva“) – po 11, G.Alaverdašvili („Šiauliai“) – 9, M.Kuklys („Žalgiris“), A.Staponka („Banga“) ir A.Buinickis („Ekranas“) – po 7.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų