REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vokietijos kanclerė Angela Merkel penktadienį sakė Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, kad meno kūriniai, pagrobti sovietų po Antrojo pasaulinio karo, turėtų būti grąžinti Vokietijai, tačiau V.Putinas šį prašymą tuoj pat atmetė.

REKLAMA
REKLAMA

Šis įtemptas apsikeitimas replikomis įvyko, kai abu lyderiai dalyvavo atidarant vieną parodą Ermitažo muziejuje Sankt Peterburge per A.Merkel kelionę į Rusiją. Parodoje, kurios tema - bronzos amžius, eksponuojama 600 daiktų, kurie buvo išvežti į Sovietų Sąjungą kaip karo reparacijos, teigia Vokietijos vyriausybė.

REKLAMA

A.Merkel sakė, jog svarbu, kad šie dirbiniai dabar pirmąkart bus viešai eksponuojami.

"Mūsų nuomone, šie parodos objektai turėtų būti grąžinti į Vokietiją", - pareiškė ji.

V.Putinas atsakė, kad laikas liautis priekaištauti vieni kitiems dėl reparacijų, kitaip Turkija irgi gali reikalauti, kad Vokietija grąžintų jai meno kūrinius. Rusijos lyderis pažymėjo, kad eiliniam piliečiui nesvarbu, ar menas yra eksponuojamas Berlyne, Sankt Peterburge, Maskvoje arba Turkijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip nurodo Berlyne įsikūręs Humboldto (Humbolto) universitetas, baigiantis karui sovietai išvežė iš Vokietijos per milijoną knygų ir tūkstančius meno kūrinių.

Daugelio jų likimas iki šiol nežinomas, ir šių vertybių klausimas tebėra opi abiejų šalių problema.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų