REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2013 metų vasara Lietuvos uostamiesčiui ir tiems, kurie pasirinko atostogauti pajūryje, tampa ypatingas atostogų metas, kadangi sostinės titulas persikelia būtent čia. Birželio mėnesio pradžioje, Klaipėda bus ne tik driftingo (šoninio slydimo), bet ir automobilių ardymo sostinė, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Norintys parodyti savo griaunamąją galią, turės galimybę tai padaryti sudalyvaudami automobilio ardymo varžybose, Liepos 7 dieną, autoplius Lietuvos drifto čempionato trasoje. 

REKLAMA

"Liepos 6 - 7 dienomis, ant Mokyklos gatvės viaduko vyks didžiulės ir garsios drift varžybos. Trasos ilgis 700 m, o plotis 26 m. Vairuotojai galės įsibėgėti net iki 120km/h, o kai kas net ir greičiau." pasakojo renginio organizatorius Edmundas Dargis.

"Liepos 6 d., žiūrovų lauks drift treniruočių vaizdai, populiarėjanti pramoga drift taxi ir kvalifikaciniai važiavimai. Liepos 7 d. vyks drift čempionatas - automobilių padangų svilinimo ir automobilių ardymo varžybos," – teigė renginio organizatorius.

REKLAMA
REKLAMA

Automobilių ardymo rungtį Edmundas jau buvo organizavęs kitame autosporto renginyje, maždaug prieš 5 metus. Nuo to laiko, organizatorius laukė progos ir vėl padaryti šią rungtį, kadangi ji paliko neišdildomą įspūdį: „Šios varžybos įstrigo mano atmintyje. Kaip gali pamiršti, kai dalyvis iš "Golf'o" tiesiog rankomis išrovė sėdynę ir radiatorių, nors ir buvo duoti įrankiai," - pasakojo organizatorius.

Šis, auto ardymo renginys, yra puiki atrakcija žiūrovams, juk ardyti ir laužyti žmonės išmoko jau vaikystėje, o čia puiki proga šį gabumą išnaudoti naudingoje veikloje ir už tai gauti Švyturio taxi įsteigtą prizą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Automobilių ardymas truks 15 minučių. Varžybų pagrindinė taisyklė ir tikslas – išardyti, ištraukti, išlupti kuo daugiau detalių iš automobilio. Komanda, išrinkusi daugiausiai detalių per duotą laiką, taps nugalėtoja. Dalyvius atrinks garsus renginių vedėjas plepys Linas Ramoška.

"Esu girdėjęs istoriją, kad buvo dingęs baltos spalvos "Golf" markės automobilis, kurį su Policijos pagalba rado kažkur Klaipėdos užmiestyje paliktą prie kelio. Transporto priemonės savininkui išvykus į Klaipėdos komisariatą pildyti dokumentų, automobilis buvo paliktas kaip rastas. Po poros valandų grįžus su techninės pagalbos automobiliu, "Golf" savininkas nustebo pamatęs savo transporto priemonę visiškai "pliką", be motoro, be sėdynių, be salono dalių ir net be stiklų. Štai kur profesionalai darbavosi, apie greitesnius ardymo specialistus neteko girdėti," – Autoportalui teige E. Dargis.

REKLAMA

Šiam renginiui automobilius ardymui paruošė, sau darbą "palengvinti nusprendusi", atliektų perdirbimo kompanija KUUSAKOSKI. Taigi ši rungtis yra ne tik smagi, bet ir ekologiška, kadangi išardyti automobiliai ir jų dalys keliaus tiesiai į utilizavimo punktą. Šį kartą Lietuvos keliai bus išvaduoti nuo dviejų "Golf" markės automobilių, kurių utilizavimo procesą pradės dvi komandos iš 3 žmonių.

Tikimės, kad tokios ekologiškos rungtys ateityje vyks dažniau ir taps neatsiejama renginių dalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų